grazia

Lifestyle

Zavirite u jedan od najlepših stanova koji Meril Strip godinama nije uspevala da proda

Apartman koji se nalazi na vrhu zgrade River Lofts u naselju Tribeka u Njujorku, poseduje četiri spavaće sobe, od kojih je jedna glavna, dok su druge gostinjske. Četiri kuptila i jedan toalet, terasu sa baštom koja okružuje čak tri strane stana i pogled koji ne može da se naplati.

Tu je i radna soba, ogroman dnevni boravak, kuhinja i trpezarija, potom soba koja je namenjena samo za gledanje televizije - takozvana media soba i naravno prostorija koja je rezervisana isključivo za odlaganje odeće i obuće ili orman soba.

Ovo pravo mini carstvo, prostire se na površini koja zaparvo nije ni malo mini - čak 372 metra kvadratna.

Glumica je sa suprugom živela u ovom stanu sa veličanstvenim pogledom na reku Hadson, 14 godina,ali zbog poslovnih angažmana par je odlučio da se pre par godina zvanično preseli u Kaliforniju.

Bavila sam se baštovanstvom ispod zvezda, tokom vedrih letnjih noći i vrelih dana. Sedela sam u udobnoj sofi ispred kamina u kome je pucketala vatra, posmatrajući pahulje kako prekrivaju terasu. Ovaj stan bio je divan dom meni i mojoj porodici. Nadam se da će još nekoga usrećiti kao što je nas", izjavila je Meril kada je 2018. godine oglasila stan za prodaju.

Međutim, bez obzira na sve pogodnosti ove lokacije i samog prostora, kao i činjenicu da je u njemu više od decenije živela najveća glumica našeg doba, par nije uspevao da proda penthouse lociran na donjem Menhetnu.

Tek kada je sa cene od 24.6 milon dolara, cifra spuštena za čak 36 odsto ili na 18.25 miliona, što se dogodilo tek prošle godine, stan je prodat - anonimnom kupcu.

Ono što pak ne može da se naplati ni milijardma dolara, to je pogled koji se pruže preko velikog dela reke Hadson (ne možemo ni da zamislimo te zalaske sunca na ovoj terasi prepunoj zelenila), potom na Empire State Building i Svetski trgovinski centar.

Na drugom mestu je ogromna količina prirodne svetlosti koja zahvaljujući velikom broju prozora maksimalno dopire u sve prostorije u apartmanu.

Na trećem mestu je dizajn i generalno enterijer, kombinacija belog i braon drveta domu je dala posebnu dozu minimalizma i topline u isto vreme.

Nekoliko znimljivosti za kraj:

Gvinet Paltrou takođe živi u ovoj zgradi, ali je samo vlasnik penthousa posedovao privatan lift - što je u ovom slučaju Meryl.

Zgrada naravno poseduje svog vratara 24 časa, garažu, ali i fitnes centar i centralnu baštu.

Poštanski kod Tribeca 10007 je kod najbogatijih Njujorčana, objavljeno je tokom jednog od nedavnih istraživanja. Prosečna primanja stanovnika donjeg Menhetna su oko 879.000 dolara. 

Priredila: Maja Bunčić

Foto: Shutterstock, Profimedia

Pročitajte još

Povezane teme

Lifestyle

Održano prvo regionalno takmičenje barmena u pravljenju koktela „Schweppes Mixology“

Iskustvo, istančan ukus i kreativnost ukrstilo je 26 barmena iz Srbije, Crne Gore i Makedonije, na finalnoj večeri takmičenja „Schweppes Mixology, kokteli sa karakterom“.

Lifestyle

Nova saznanja o NLO-ima! Pentagon zabrinut zbog jedne stvari! Evo i koje

U pet jednočasovnih nastavaka emisija se bavi izveštajima o nedavnim događajima.

Lifestyle

Deca metaverzuma: Zovu se Gen Alfa i menjaju nam svet pred očima

Iako generacija Z još raste, stižu ih novi klinci

Lifestyle

Zašto otvoriti podkast?

U odgovoru na ovo pitanje krije se tajna uspeha autora radija na oblaku, koji se pokreće lako, a opstaje teško

Lifestyle

Izuzetnost svadbenog poklona

Koji god izbor da učinite u prodavnicama Sun Moon & Stars u Nušićevoj 25 i TC Galerija, pravi je...

Lifestyle

Predstavnica Poljske na Pesmi Evrovizije ekskluzivno za magazin Grazia otkriva sve o takmičenju

"Želim da moja pesma Solo pokrene ljude na ples, ali i da ih osnaži i učini nezavisnim"

Lifestyle

Da li je Majli Sajrus zaista najveća pop zvezda 21. veka

Majli Sajrus je proglašena “ultimativnom” pop zvezdom današnjice, zbog kameleonskih osobina koje u ovom slučaju nisu moralna osuda nego kvalitet kakav nema mnogo muzičara

Lifestyle

Sve počinje u porodici

Pozivamo vas da u SC Stadion 14. maja obeležimo Dan porodice i zajednički skrenemo pažnju na prave vrednosti.