grazia

Lifestyle

Zavirite u jedan od najlepših stanova koji Meril Strip godinama nije uspevala da proda

Apartman koji se nalazi na vrhu zgrade River Lofts u naselju Tribeka u Njujorku, poseduje četiri spavaće sobe, od kojih je jedna glavna, dok su druge gostinjske. Četiri kuptila i jedan toalet, terasu sa baštom koja okružuje čak tri strane stana i pogled koji ne može da se naplati.

Tu je i radna soba, ogroman dnevni boravak, kuhinja i trpezarija, potom soba koja je namenjena samo za gledanje televizije - takozvana media soba i naravno prostorija koja je rezervisana isključivo za odlaganje odeće i obuće ili orman soba.

Ovo pravo mini carstvo, prostire se na površini koja zaparvo nije ni malo mini - čak 372 metra kvadratna.

Glumica je sa suprugom živela u ovom stanu sa veličanstvenim pogledom na reku Hadson, 14 godina,ali zbog poslovnih angažmana par je odlučio da se pre par godina zvanično preseli u Kaliforniju.

Bavila sam se baštovanstvom ispod zvezda, tokom vedrih letnjih noći i vrelih dana. Sedela sam u udobnoj sofi ispred kamina u kome je pucketala vatra, posmatrajući pahulje kako prekrivaju terasu. Ovaj stan bio je divan dom meni i mojoj porodici. Nadam se da će još nekoga usrećiti kao što je nas", izjavila je Meril kada je 2018. godine oglasila stan za prodaju.

Međutim, bez obzira na sve pogodnosti ove lokacije i samog prostora, kao i činjenicu da je u njemu više od decenije živela najveća glumica našeg doba, par nije uspevao da proda penthouse lociran na donjem Menhetnu.

Tek kada je sa cene od 24.6 milon dolara, cifra spuštena za čak 36 odsto ili na 18.25 miliona, što se dogodilo tek prošle godine, stan je prodat - anonimnom kupcu.

Ono što pak ne može da se naplati ni milijardma dolara, to je pogled koji se pruže preko velikog dela reke Hadson (ne možemo ni da zamislimo te zalaske sunca na ovoj terasi prepunoj zelenila), potom na Empire State Building i Svetski trgovinski centar.

Na drugom mestu je ogromna količina prirodne svetlosti koja zahvaljujući velikom broju prozora maksimalno dopire u sve prostorije u apartmanu.

Na trećem mestu je dizajn i generalno enterijer, kombinacija belog i braon drveta domu je dala posebnu dozu minimalizma i topline u isto vreme.

Nekoliko znimljivosti za kraj:

Gvinet Paltrou takođe živi u ovoj zgradi, ali je samo vlasnik penthousa posedovao privatan lift - što je u ovom slučaju Meryl.

Zgrada naravno poseduje svog vratara 24 časa, garažu, ali i fitnes centar i centralnu baštu.

Poštanski kod Tribeca 10007 je kod najbogatijih Njujorčana, objavljeno je tokom jednog od nedavnih istraživanja. Prosečna primanja stanovnika donjeg Menhetna su oko 879.000 dolara. 

Priredila: Maja Bunčić

Foto: Shutterstock, Profimedia

Pročitajte još

Povezane teme

Lifestyle

Nove sezone serija "Specijalizant" i "Novi Amsterdam" samo na FOX LIFE

Uzbudljiv januar uz naše omiljenje medicinske drame očekuje nas na kanalu FOX LIFE

Lifestyle

Paris Hilton postala je mama!

U porodicu Hilton-Reum stigao je dečak.

Lifestyle

Nedeljni astro od 23. do 29. januara

Šta su zvezde "isplanirale" za nedelju pred nama, čitajte u nastavku...

Lifestyle

U lovu na istorijske komade: Kim Kardašijan sada poseduje ogrlicu princeze Dajane

Krst sa ametistom i dijamantima kupila je za skoro 200.000 dolara.

Film

5 stvari koje niste znali o Florens Pju

Neke od njih će vas potpuno šokirati

Lifestyle

Nedeljni astro od 16. do 22. januara

Šta su zvezde "isplanirale" za nedelju pred nama, čitajte u nastavku...

Lifestyle

Comfortcore – trend u opremanju enterijera koji će dominirati u 2023.

Prema sajtu Wayfair ljudi će najveću pažnju obraćati na udobnost.

Lifestyle

Dan bez pantalona: Ovako su izgledali putnici u londonskom metrou

Vožnja bez pantalona održava se već 20 godina u gradovima širom sveta.

Lifestyle

10 stvari koje naučite kada vas odgaja jaka majka

Pod izrazom “jaka majka” mislimo na ženu koja nije manipulativna, narcisoidna niti ima snažnu želju za kontrolom nego je požrtvovana, plemenita i upravo ona, kakvu bi svako poželeo...

Lifestyle

Ostavljena zbog "plastičnog" lica

Melani Grifit udavala se četiri puta, ima troje dece, a sada je sama i zdravljem plaća danak odlukama koje je donosila i životu kakav je vodila.

Lifestyle

Tiha čežnja  mlade princeze  

Kada za to dođe vreme, Leonor će stupiti na tron Španije. A dotle  skuplja slike izvesnog fudbalera koji joj je po ocu, kralju Felipeu, poslao potpisani dres.