Znaci da treba da se udate za njega

Ne postoji jasna i precizna formula koja kaže to + to = to je to, ali postoje znaci koji vas mogu uveriti u to da ste u vezi sa osobom koja je “materijal” za brak ili makar “doživotnu” vezu, ukoliko brak nije vaša šolja čaja. Jednostavno rečeno, postoje znaci koji kažu da ste pronašli onog pravog – otkrivamo vam ih u nastavku, ali imajte na umu da vaš partner (pa i vi) ne morate da “čekirate” svaki od njih, već samo ono što je vama u odnosu važno.

Različiti ste taman koliko je potrebno – stručnjaci za emotivne veze uveravaju nas da ne želimo da se venčamo sa nekim ko je stopostotna kopija nas samih, kažu, dosadno je. Isto važi i za suštu suprotnost – previše je naporno i iscrpljujuće. Idealno je pronaći balans i razlikovati se taman toliko da imate priliku da učite jedno od drugog, da tražite inspiraciju i nastojite da budete najbolja verzija sebe kroz vaš odnos. Na ovaj način, uživaćete u istraživanju jedno drugog i zaista ćete otkriti mnogo toga što će unaprediti vašu vezu.

Oboje imate i poštujete svoje granice – i o tome otvoreno razgovarate. Granice su znak da je vaša veza zdrava, a mogu se ogledati u pružanju vremena samo za sebe, poznavanje u kom trenutku se treba izviniti, a kada povući, kada treba pitati šta nije u redu, kada samo treba grliti i ćutati. Mnogo je načina da “definišete” svoje potrebe, samo ne zaboravite da ih jasno stavite do znanja partneru. 

Vaše vrednosti se poklapaju – i to one najvažnije, životne. Pitanje porodice, braka, karijere, pogleda na život, planova, gde vidite sebe, lično i kao par… Naravno, ne morate da se slažete oko apsolutno svega, ali važno je da niko od vas nije ugrožen i da se, na kraju dana, slažete šta je za vas zaista važno.

Vaši konflikti su zdravi i konstruktivni – budući da otvoreno komunicirate, moguće je da se svađe dogode s vremena na vreme. Pa ipak, dokle god iz njih nešto možete da naučite i unapredite, dokle god postoji otvorenost tog tipa, a ne emotivna manipulacija, vaša veza može samo da napreduje i bude sve čvršća. 

Poštujete jedno drugo – zahvalnost i divljenje su jako lepe, romantične stvari u vezi, ali često se zanemaruju. Ukoliko ste ponosni što je baš on vaš partner, baš takav kakav jeste – to je predivan znak!

Oboje ste u zdravoj meri nezavisni – koliko god vaša veza vama bila prioritet, pored nje je potrebno da svako od vas ima svoj život i aktivnosti u kojima može da uživa sam, a kad se ukaže prilika, i u paru. Svako treba da ima svoj posao, svoje prijatelje i, prosto, neke stvari koje će potom jedva čekati da podeli sa onim drugim. 

Između vas postoji jaka seksualna hemija – budimo iskreni: seksualni aspekt veze izuzetno je važan, i čak ukoliko vam se čini da u ovom trenutku možda nije, doći će trenutak kada će vam biti. Između vas mora postojati slaganje i poklapanje po ovom pitanju, i mogućnost da otvoreno iskažete svoje potrebe. Uz to, ukoliko uvek jedva čekate da se sastanete, naročito nakon razdvojenosti, to je znak da je hemija među vama jaka, koliko god duga bila vaša veza (iako znamo da ona prolazi kroz različite faze).

Oboje radite na sebi – inspirisani jedno drugim ili prosto vođeni svojim ambicijama koje su prihvaćene sa razumevanjem, oboje aktivno radite na sebi i nastojite da budete najbolja verzija sebe, kako biste bili najbolja verzija partnera svom partneru. 

Partner vas čuva kao malo vode na dlanu – čak i nakon godina i godina veze, ukoliko i dalje dobijate male znake pažnje i možete da vidite koliko je vašem partneru stalo do toga da budete srećni, nema sumnje, on je taj. 

Potpuno ste iskreni jedno prema drugome – šta god da je u pitanju, šta god da osećate i da vas muči, naročito ukoliko je pomalo neprijatno, vi to možete da kažete jedno drugom. Kada ste zajedno, nemate potrebu da se pretvarate, budete nešto što niste ili pak skrivate bilo šta.

Sa njim se osećate kao kod kuće – prosto, osećate se prijatno, sigurno, ispunjeno i srećno. I kada razmišljate o tome da se udate za njega, uopšte nije poenta u venčanju, već u činjenici da ćete ceo svoj život provesti pored njega. 

Foto: Pexels

Priredila: I. T.