3 dizajnera sa Perwoll Fashion Week-a, koji su vredni vaše pažnje

Marko Feher, Tijana Milutinović i Boško Jakovljević

Perwoll Fashion Week svečano je otvoren u četvrtak 11. aprila, sa revijom Igora Todorovića i kolekcijom ,,Niti”. Narednih dana imali smo prilike da vidimo revije brojnih perspektivnih autora, a 4. veče Perwoll Fashion Week-a obeležile su tri impresivne modne revije. Autori predstavljenih kolekcija su Marko Feher, Tijana Milutinović i Boško Jakovljević. Oni su se instakli svojim smelim dizajnom, savršenim krojem, kao i kombinacijom kontrastnih boja i materijala. Oduševljenje publike tokom modnih revija bilo je očigledno.

Perwoll Fashion Week
Perwoll Fashion Week, Marko Feher

Marko Feher

Marko Feher je modni dizajner poznat po tome što se u kolekcijama bavi društveno odgovornim temama, recikliranom i „zero waste“ modom. Nova kolekcija predstavlja novi korak u njegovom dizajnerskom pristupu. Inspirisana je stvarima koje obično izbjegava, ili koje mu nisu bliske. Ova kolekcija je kontrast između onoga što ga privlači i onoga što ga odbija, i tako stvara estetski dijalog između suprotnosti. Došlo je na red, sve ono za šta je do sada rekao da nikada ne bi uradio. Ova kolekcija je unutrašnja borba i sukob između onoga što želi i onog što izbegava. U kolekciji će se pronaći materijali i tehnike sa njegove crne liste tj. sve one stvari od kojih zazire.

Tijana Milutinović

Modna dizajnerka Tijana Milutinović, svojom kolekcijom predstavlja prikaz intimne inspiracije u kojoj se susreću različiti utisci i iskustva svakodnevnice. Odeća ispituje savremenu siluetu postavljenu kroz različite principe spajanja formi i materijala. Kontrasti iz pozicija suprotnih vrednosti, u svrhu stvaranja specificne slojevite atmosfere.

Martini Vesto by Boško

Revija brenda Martini Vesto by Boško, sinoć nas je povela na fantastično putovanje u okviru Perwoll Fashion Week-a. Ovoga puta, ljubitelji mode imali su priliku da vide kreacije koje ostaju dosledne njegovom prepoznatljivom stilu. U isto vreme kolekcija je obogaćena novim materijalima i konceptima. Kolekcija ,,Fantastično putovanje” je neobičana po izboru materijala, jer je jedan njen deo napravljen od recikliranog papira. Jakovljević je ovim razotkrio svoju posvećenost konceptu održive mode, ali i zaštiti životne sredine i planete. Posebno impresivni komadi, izrađeni od papira, demonstrirali su sposobnost dizajnera da transformiše običan materijal u nešto izvanredno.

Foto: Đorđe Tomić

Tekst: Natalija Kunić