A$AP Rocky debitovao na muškoj nedelji mode u Parizu

Reper i modni vizionar A$AP Rocky, poznat po svom nekonvencionalnom pristupu i besprekornom stilu, uspešno je zakoračio u svet visoke mode lansiranjem svoje debitantske revije pod brendom AWGE na nedelji muške mode u Parizu. Ova kolekcija, koja je izazvala veliku pažnju i pohvale, pokazuje Rockyjev jedinstven spoj urbane kulture i avangardne mode, demonstrirajući kako granice između muzike i mode mogu biti fluidne i inspirativne.

Njegova vizija, koja se ogleda kroz svaku kreaciju, obećava da će AWGE postati značajan igrač na globalnoj modnoj sceni, osvajajući srca i umove ljubitelja mode širom sveta.

A$AP Rocky je uvek imao modu u svojim venama, ali ovog puta je osvetlio Paris Men’s Fashion Week sa off-calendar debitantskom modnom revijom svog brenda AWGE. Organizovana u Karl Lagerfeldovom bivšem domu i naslovljena “American Sabotage”, revija je obećala više od samog slavnog uzbuđenja, iako je bila predstavljena pred poznatim ličnostima poput Rihanne, Michele Lamy, Jonathana Andersona i Alexandre Arnaulta. 

Postavljeno uoči njegovog budućeg albuma “Don’t Be Dumb”, modeli su pohrlili na pistu u različitim odelima — neki u elegantnim košuljama, drugi u niskim suknjama inspirisanim Miu Miu, slojevitim gornjim delovima, uskim i širokim farmerkama. Kosa je bila ukrašena biserima ili omotana u vibrantne bandane, savršen komplement lažnim flanel “majicama” umotanim oko teksasa i Rocky-evih PUMA patika. Ovaj spoj klasičnih i modernih elemenata bio je centralni motiv revije, demonstrirajući Rockyjevu sposobnost da kombinuje različite stilove i kulture u jedinstven modni izraz.

A$AP Rocky

Svaka kreacija na pisti odražavala je Rockyjevu ličnost i njegovu strast prema eksperimentisanju. Kolekcija je obuhvatala različite teksture, boje i oblike, a svaki komad je nosio pečat AWGE estetike. Revija je bila više od obične modne prezentacije; bila je to kulturna manifestacija koja je izazvala oduševljenje i poštovanje među prisutnima. Rocky je pokazao da moda može biti moćan alat za izražavanje identiteta i kulture, a njegov rad je inspirisao mnoge da preispitaju sopstvene percepcije o modi i stilu.

Njegova debitantska revija nije samo proslavila njegov ulazak u svet mode, već je postavila i nove standarde za buduće generacije dizajnera. A$AP Rocky je uspeo da spoji muziku i modu na način koji je istovremeno inovativan i autentičan, potvrđujući svoj status kao jedan od najkreativnijih umova svoje generacije. S obzirom na uspeh ove kolekcije, jasno je da će AWGE nastaviti da igra ključnu ulogu u oblikovanju budućnosti mode, pružajući svež i dinamičan pogled na ono što moda može biti.

Foto: Profimedia

Tekst: Natalija Kunić