Pixie frizure koje naglašavaju jagodice

pixie

Ako želite novu frizuru, ništa ne može biti osvežavajuće kao pixie frizura. Postoji nešto u uklanjanju svih tih dodatnih slojeva što je predivno oslobađajuće. Ovo šišanje donosi i velike koristi. Simpatično je, lagano, a oblik koji otkriva jagodice pruža ozbiljnu strukturu kostiju lica.

Ali, iako je buntovno, postoji mnogo načina da nosite pixie – od nežnog i delikatnog do hrabrog i alternativnog. Sa eksplozijom inspiracije na TikToku, mnogi od nas su priznali da se osećaju smelije i eksperimentalnije kada je reč o frizurama.

pixie

Nije iznenađenje da se naš interes za pixie šišanje povećava u poslednje vreme – Google trendovi pokazuju rast interesovanja u poslednje dve godine. A u slučaju da nam je bila potrebna dodatna motivacija, neke od naših omiljenih slavnih ličnosti pokazale su nam kako se to radi. Tokom proteklih godina, Jourdan Dunn, Florence Pugh, Jodie Turner-Smith, Iris Law i Dixie D’Amelio su nosile ovu frizuru, dok su Emily Ratajkowski i Charithra Chandran iz serije Bridgerton eksperimentisale sa oblikom privremeno, zahvaljujući perikama i umetnicima za kosu.

Kako nositi pixie frizuru?

pixie

Očekujte da će ova frizura postati mnogo kreativnija. Pixie šišanje postaje mnogo raznovrsnije. Vidimo mnogo više dužine pozadi da bi frizura bila mekša. Ili više dužine oko lica i sa strane. Pixie šišanje je sada sa manje oštrih ivica, i viđamo ga i u čupavim i u glatkim varijantama.

Mnogi ljudi nose kosu u njenom prirodnom stanju. Ovaj izgled se odnosi na rad sa prirodnom teksturom, tako da, ako imate kovrdžavu kosu, koristite slojeve da biste poboljšali kovrdže. Ako imate kose sa zavijucima, ponovo, radi se o stvaranju zaista lepog oblika. Generalno, skraćivanje kose će zaista pomoći da se proslavi tekstura.

Videli smo mnoge slavne ličnosti koje nose Mixie frizuru (mullet-pixie) i Bixie frizuru (pixie-bob) dok prelaze sa kraće na dužu kosu ili obrnuto. Te prelazne bob/pixie frizure su svuda.

Kako god da želite da nosite ovu frizuru, ona je savršena ako želite nešto što zahteva manje održavanja, jer se potreba za feniranjem drastično smanjuje – a ovaj moderni, opušteni trend se odlično slaže sa prirodnim sušenjem kose.

Foto: Instagram, Profimedia