12 najlepših haljina ikad viđenih na Kanskom filmskom festivalu

Kada se ljudi žale da su crveni tepisi izgubili svoj sjaj, možete biti gotovo sigurni da nikada ne govore o Kanu.

Parada haljina na Kanskom filmskom festivalu poznata je kao najglamuroznija u sezoni. Idilično lociran, duž Francuske rivijere sa dovoljno prostora da smesti labudice u raskošnim haljinama, crveni tepih festivala evocira eru prošlog sjaja i glamura.

Međuti, dress code obuhvata strogi skup neizgovorenih pravila. Nema šortsa. Samo visoke potpetice. Kratke suknje nisu poželjne. Pa ipak, neki od najlegendarnijih izgleda u istoriji Kana su ih prekršili, poput Madone, koja se svukla sve do Jean Paul Gaultier brushaltera ili Kristen Stjuart koja je skinula svoje Christian Louboutin štikle I prošetala bosa tepihom.

S druge strane, dive kao što su Rijana u Dior couture-u, ili princeza Dajana u plavoj Chaterine Walker haljini, bile su savršen prikaz onoga što svi zamišljaju kada pomisle na čistu eleganciju.

Od izgleda koji su preuzeli rizik do savršenih izvedbi, u galeriji vam predstavljamo 12 najvažnijih modnih momenata u istoriji Kanskog filmskog festivala, koji se mogu podvesti pod isti opis: neoprostiva raskoš. Pogledajte ih.

 

Foto: Profimedia

Priredila: T.M.