Intimissimi predstavlja “Green Collection” – eko liniju koja voli planetu

Intimissimi lansira mini kolekciju donjeg veša, pidžama i pletiva od “ekološki prihvatljivih” vlakana proizvedenih sa malim uticajem na životnu sredinu.

Da proslavi deset godina od lansiranja projekta „Riciclo“, Intimissimi lansira kapsula kolekciju namenjenu onima koji žele da nose odeću koja poštuju planetu. Kolekcija je predstavljena pod nazivom “Green Collection” , a sastoji se od donjeg veša, spavaćica i pletiva od održivih tkanina čija su priroda i poreklo poznati. Sva su vlakna sertifikovana, obeležena etiketom koja će ih učiniti odmah prepoznatljivim.

Predloge sa „eko“ srcem za proleće/leto 2020. godine karakteriše čipka sa recikliranom poliamidnom pređom, izrađena od reciklirajućih sirovina, svila proizvedena sa malim uticajem na životnu sredinu; bambus izrađen od obnovljivih i ekološki održivih izvora drveta.

Debitantska mini kolekcija nudi dve kolekcije: liniju donjeg veša i bodija od meke eko čipke “The Garden Fairy” i donje rublje “Rare Beauty” – dva modela grudnjaka sa gaćicama od reciklirane i održive svile. Čak ni predlozi za noć ne nedostaju, uz pidžamu koja poštuje i kriterijume elegancije i ekološke. Zelena kolekcija upotpunjena je osnovnim pletivama od vlakana bambusa.

Pored „zelene“ posvećenosti koju je kompanija pokazala pokretanjem ove kapsule, Intimissimi je takođe potpisao sporazum sa Treedom. Zahvaljujući Intimissimi i organizacije Treedom – veb platformi koja omogućava daljinsko finansiranje sadnje u različitim delovima sveta – biće posađeno 20.000 novih stabala u raznim delovima planete. Važan projekat koji doprinosi proizvodnji ekološke, socijalne i ekonomske koristi. U stvari, lokalni poljoprivrednici će zasaditi vegetaciju koju finansira Intimissimi, u virtuoznom krugu koji je na mnogo načina dobar za svet. A u martu brend lansira zanimljivu kampanju: kupovinom u prodavnici ili na mreži, kupci će moći da “dobiju drvo” kao poklon.  

Intimissimi

Pogledajte kolekciju sa novim ambasadorom brenda Intimissimi