grazia

Putovanja

Kako smo upoznali Sardiniju na najluksuzniji način?

Sardinija, ostrvo usred Sredozemnog mora, sa razlogom je jedna od najomiljenijih letnjih destinacija. I iako je stanovnicima važno da naglase da Sardinija nije Italija, na ovom ostrvu dočekaće vas jednako posebna, ali i te kako autentična atmosfera.

Prelepi gradovi, prostrana sela, netaknuta priroda, skrivene uvale i plaže koje se smatraju nekim od najlepših na svetu; more koje ostavlja bez daha, baš kao i fascinantna arheološka bogatstva u vidu drevnih ruševina iz II veka pre nove ere; tradicija, istorija, kultura, slasni specijaliteti i odlična vina... Ne možemo da prestanemo da nabrajamo sve posebnosti ove zemlje zbog kojih ćete se u nju zaljubiti na prvi pogled!

Ukoliko do sada niste posetili ovaj luksuzni mediteranski biser, možda najbolji način da se upoznate sa njim jeste citat britanskog pisca Davida Herberta Lawrencea: "Sardinija je van vremena i istorije. Ova zemlja ne liči ni na jedno drugo mesto. Sardinija je nešto drugo. Sardinija je kao sama sloboda."

Sa ovim predznanjem, izuzetno nas je obradovala ekskluzivna prilika da posetimo Sardiniju i upoznamo njene skrivene kutke na najluksuzniji način. Porsche "Drive & Cruise" putovanje omogućilo nam je da doživimo sve čari ostrva kroz vožnju fantastičnim Taycan Sport Turismo automobilom, kao i krstarenje Greenline jahtom. Iskustvo za pamćenje? U najmanju ruku!

Tokom dvočasovne vožnje novim Porscheovim modelom automobila, imali smo priliku da istražimo regiju Porto Ćervo, a samo neke od usputnih tačaka bila su mesta Baja Sardinija, Kaniđone, Palau, Luogosanto... Vožnja obalom, dok vas sve vreme prati plavetnilo mora, i istraživanje samog srca ostrva koje krije živopisne pejzaže, nezaboravno je iskustvo koje smo podelili sa kolegama iz drugih lifestyle medija istočne Evrope.

Naši utisci o Porsche Taycan Sport Turismo porodici? Dok se ženski deo grupe oduševio izgledom automobila koji je na pravi način uneo eleganciju u prepoznatljiv sportski stil, muški deo pohvalio je inovativni električni motor sa unapređenim funkcijama punjenja, funkcionalni dizajn sa mnogo praktičnih detalja, ali i lakoću postizanja željene brzine. Ovaj Porsche model idealan je za putovanja i otkrivanje najrazličitijih destinacija te je naša vožnja Taycan Sport Turismo automobilom bila utoliko prijatnija - sunčana Sardinija verovatno je najbolja lokacija za testiranje tako moćnog vozila.

Ono što nam se naročito dopalo u vezi sa najnovijim članom Porsche porodice jeste lakoća upravljanja. Čak i ukoliko ne vozite često, sa Porscheovim volanom u rukama imaćete osećaj kao da nikada niste izlazili iz automobila - toliko je lako, prijatno i udobno! A, iskreni da budemo, kada vozite Taycan Sport Turismo, napuštanje vozila je poslednja stvar koju želite da uradite.

Sport Turismo kombinuje dinamičnost vožnje Sport Sedan-a sa prostranošću i prilagodljivošću Cross Turismo modela, a njegovu porodicu čine: Taycan Sport Turismo, Taycan 4S Sport Turismo, Taycan GTS Sport Turismo, Taycan Turbo Sport Turismo, Taycan Turbo S Sport Turismo. Na ovom linku možete pronaći sve informacije o Porsche Taycan Sport Turismo seriji automobila.

Krstarenje Greenline jahtom prikazalo nam je obalu Sardinije iz drugog ugla i doprinelo upoznavanju sa ovom mističnom zemljom. Proizvedene u Sloveniji, zemlji koja je poznata po svom odnosu sa prirodnom i održivom načinu razmišljanja, Greenline jahte prve su koje ispunjavaju ekološke kriterijume čime se ne ugrožava prirodna sredina, ali ni ne žrtvuju udobnost i komfor. Ukoliko želite da iskusite Mediteran na malo drugačiji način, krstarenje je naša ozbiljna preporuka!

"Drive & Cruise" putovanje ubacilo nas je u pravi letnji mode - sada znamo gde želimo da provedemo najtoplije mesece, a znamo i kako da stignemo do svoje destinacije iz snova!

PROMO

Pročitajte još

Povezane teme

Putovanja

Kako da putujete kao Parižani?

Sezona putovanja polako hvata zalet te je pravi trenutak da se posvetite osmišljavanju i planiranju savršenog odmora.

Putovanja

Prvi put putujete sami? Ovih 9 destinacija su savršen izbor!

Solo putovanja sada su u trendu, a mi vam predlažemo gde možete da se uputite.

Putovanja

9 stvari koje možete raditi dok čekate na aerodromu

Ako pre samog odlaska na aerodrom razmislite o tome šta vas tamo očekuje, možete se pripremiti i isplanirati način na koji ćete "ubiti vreme".

Putovanja

Top 8 destinacija za medeni mesec + gde možete da odsednete

Od romantičnih italijanskih gradova do egzotičnih kutaka Meksika, ovo su savršene destinacije za proslavljanje novog poglavlja u vašem životu.

Putovanja

Najlepši mali gradovi u Evropi

Putovanja su ponovo aktuelna i ne možemo biti srećniji zbog toga!

Putovanja

Ovo su najpopularnije destinacije za putovanja u 2022.

Izgleda da će 2022. godina zaista biti godina velikih putovanja budući da turistička industrija već beleži ogroman porast interesovanja za najrazličitije destinacije.