grazia

Putovanja

Najlepši mali gradovi u Evropi

Birajući destinaciju za naredno putovanje, turisti mahom bivaju zaneseni lepotom evropskih metropola poput Rima ili Pariza, ali naš kontinet ima toliko toga još da ponudi. Između svih tih svetski poznatih znamenitosti i turista koji na svakom koraku prave selfije, ušuškano je toliko malih, šarmantnih mesta sa brojem stanovnika manjim od ljudi koji čekaju u redu da vide Ajfelov toranj. No, uprkos maloj površini, i ovi gradići se mogu pohvaliti predivnom arhitekturom i bajkovitim predelima koji će vas ostaviti bez daha - baš kao i njihova metropolska braća. 

Bez obzira na to da li je reč o seocetu na jezeru u Austriji ili prelepom selu u Rumuniji, ova majušna evropska mesta izgledaju kao da su došla pravo iz vaše mašte!

Foto: Shutterstock

Priredila: I. T.

Pročitajte još

Povezane teme

Lifestyle

Kako da se svađate na pravi način?

Verbalni sukobi ne moraju da nam otvaraju duboke rane. Čak ih nije poželjno uvek uklanjati ih iz društva, jer mogu da budu produktivni.

Lifestyle

Kako da kupujete luksuzne stvari?

Predstavljamo vam Mastercard Travel Rewards!

Lifestyle

Laki hobiji koji blagotvorno utiču na naše mentalno zdravlje

Pet hobija koji će vam pomoći da se osećate bolje.

Lifestyle

Dobri ste sa fotoaparatom? Dokažite! National Geographic organizuje takmičenje za najbolju fotografiju, a evo kako da se prijavite na konkurs

Volite fotografiju? Umete da ispričate vašu priču kroz objektiv ili da uhvatite emociju na slici? Učestvujte na 2022. National Geographic foto konkursu.

Lifestyle

Rita Moreno o košmaru slave latinoamerikanki

Rita Moreno, prva latino glumica koja je osvojila Oskara, u novom dokumentarnom filmu otkriva mračnu stranu slave, dok se u 89. godini sprema za rimejk čuvene “Priče sa zapadne str...

Lifestyle

U trendu je treći pol

Transrodnost ruši granice tabua.

Putovanja

Kako da putujete kao Parižani?

Sezona putovanja polako hvata zalet te je pravi trenutak da se posvetite osmišljavanju i planiranju savršenog odmora.

Lifestyle

Najčešće zablude o jogi

Joga je veština koja zahteva određenu zrelost, spremnost da se prepozna i otkrije taj unutrašnji svet.