Putovanja

Planirate odmor u Grčkoj? Ovog puta uradite to iz drugog ugla

Grčka je jedna od naših omiljenih destinacija.

Bistro, smagardno more, peskovite plaže, bliskost kulture ili samo navika – svi razlozi apsolutno su opravdani za prvi odabir godišnjeg odmora provedenog na ovoj kosmopolitskoj destinaciji.

Bez obzira da li je ovo još jedna godina u nizu za vaš letnji odmor u Grčkoj ili ćete je prvi put posetiti, skrećemo vam pažnju na neka manje poznata mesta, koja će vas apsolutno osvojiti.

Mani

Dom Manioita, za koje se veruje da potiču od Spartanaca, ovaj peloponeski otok obećava nestvaran doživljaj. Dramatični krajolik uključuje planine Taygetos, mirne uvale i pešačke staze koje povezuju zaseoke na vrhu brda.

Epir

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MyEpirus.com® (@my_epirus)

Planinska regija Epir, na severozapadu Grčke pravi je izbor za one koji vole istoriju I mitove, jer vas tamo čekaju vrata Hada i hram Necromateion. Probajte delicije u ribljim restoranima, obiđite obale Jonskog mora, idite u kanjoning, pešačite do samostana na vrhovima litica i svratite u predivna planinska sela.

Skopelos

Ako mislite da je Mamma Mia! film oslikao vašu verziju raja, onda pravac Sporadi. Iako je Skiatos poznatija destinacija, film je sniman na otoku Skopelos. Ovaj netaknuti i autentični otok vredan je svakog truda.

Milos

Otok Milos u obliku leptira ima neverojatan krajolik koji uključuje crvene, ružičaste i narandžaste plaže, uvale i mesečev krajolik Sarakiniko. U Klimi se uz vodu nižu šarene ribarske kućice, a plaže su označene samo za avanturiste jer se do njih može doći samo lestvama (ili čamcem, naravno).

Hidra

Mali otok Hidra, blizu obale Peloponeza, dugačak je samo trideset kilometara. Nekada je to bio dom Leonarda Koena. Ima samo jedno igralište, nema automobila (samo konji, magarci i vodeni taksi), zvona zvone sa stotina crkava, a uvale mirišu na borovinu.

 

Foto: Pexels, Instagram

Priredila: T.M.