grazia

Putovanja

Prvi put putujete sami? Ovih 9 destinacija su savršen izbor!

Istina je da putovanje bez društva nije svačija šolja čaja, ali svako ko je ikada na put otišao sasvim sam ističe da je to bilo jedno od njegovih najboljih životnih iskustava. Iako zvuči neugodno, naročito za one kojima nije toliko potrebno vreme provedeno sa samim sobom, solo putovanje je, na kraju dana, izuzetno osnažujuće i pravi buster samopouzdanja koje će vam i kasnije značiti. 

Ukoliko putujete sami, naročito po prvi put, važno je odabrati destinacije koje imaju šta da vam ponude i gde vam neće biti dosadno. Bez obzira na to da li je reč o lepim plažama, zadivljujućoj arhitekturi, prirodi, parkovima ili kulturnim znamenitostima, razmislite šta je to čime želite da ispunite slobodno vreme i u skladu sa tim odaberite svoju krajnju tačku. Takođe, u obzir možete da uzmete i to koliko je odabrano mesto bezbedno, turistički pokrivano ili, recimo, da li je i koliko engleski jezik zaista u upotrebi.

U galeriji pogledajte koje to destinacije ispunjvaju navedene uslove. 

Foto: Shutterstock

Pročitajte još

Povezane teme

Putovanja

Kako da putujete kao Parižani?

Sezona putovanja polako hvata zalet te je pravi trenutak da se posvetite osmišljavanju i planiranju savršenog odmora.

Putovanja

9 stvari koje možete raditi dok čekate na aerodromu

Ako pre samog odlaska na aerodrom razmislite o tome šta vas tamo očekuje, možete se pripremiti i isplanirati način na koji ćete "ubiti vreme".

Putovanja

Top 8 destinacija za medeni mesec + gde možete da odsednete

Od romantičnih italijanskih gradova do egzotičnih kutaka Meksika, ovo su savršene destinacije za proslavljanje novog poglavlja u vašem životu.

Putovanja

Najlepši mali gradovi u Evropi

Putovanja su ponovo aktuelna i ne možemo biti srećniji zbog toga!

Putovanja

Ovo su najpopularnije destinacije za putovanja u 2022.

Izgleda da će 2022. godina zaista biti godina velikih putovanja budući da turistička industrija već beleži ogroman porast interesovanja za najrazličitije destinacije.