grazia

Putovanja

Prvi put putujete sami? Ovih 9 destinacija su savršen izbor!

Istina je da putovanje bez društva nije svačija šolja čaja, ali svako ko je ikada na put otišao sasvim sam ističe da je to bilo jedno od njegovih najboljih životnih iskustava. Iako zvuči neugodno, naročito za one kojima nije toliko potrebno vreme provedeno sa samim sobom, solo putovanje je, na kraju dana, izuzetno osnažujuće i pravi buster samopouzdanja koje će vam i kasnije značiti. 

Ukoliko putujete sami, naročito po prvi put, važno je odabrati destinacije koje imaju šta da vam ponude i gde vam neće biti dosadno. Bez obzira na to da li je reč o lepim plažama, zadivljujućoj arhitekturi, prirodi, parkovima ili kulturnim znamenitostima, razmislite šta je to čime želite da ispunite slobodno vreme i u skladu sa tim odaberite svoju krajnju tačku. Takođe, u obzir možete da uzmete i to koliko je odabrano mesto bezbedno, turistički pokrivano ili, recimo, da li je i koliko engleski jezik zaista u upotrebi.

U galeriji pogledajte koje to destinacije ispunjvaju navedene uslove. 

Foto: Shutterstock

Pročitajte još

Povezane teme

Putovanja

Spektakularno! Dve kule Sagrada Familije osvetljene po prvi put

Odlazak u Barselonu ovog puta doneće jedno novo, divno iskustvo!

Putovanja

Destinacije koje morate posetiti 2023.

Stručnjaci za putovanja Lonely Planeta imenovali su svoje top destinacije za narednu godinu a evo zašto minimum jedna mora da se nađe na vašoj bucket listi

Putovanja

Iz ličnog ugla: Upoznajemo vas sa bajkovitim nemačkim gradićima

Drevni gradovi u nemačkim pokrajinama Donja Saksonija i Hesen vratili su me pravo u doba srednjeg veka, renesanse i sveta iz mašte koji smo svi upoznali još kao deca.

Putovanja

Poznati otkrivaju gde leto traje i u jesen

Svetske zvezde znaju ponešto o mestima iz snova u kojima leto traje i u jesen. Na ceni su skriveni biseri, gde na prvom mestu nije uvek cena, već udobnost, privatnost i lepota.

Putovanja

Kako da putujete kao Parižani?

Sezona putovanja polako hvata zalet te je pravi trenutak da se posvetite osmišljavanju i planiranju savršenog odmora.

Putovanja

9 stvari koje možete raditi dok čekate na aerodromu

Ako pre samog odlaska na aerodrom razmislite o tome šta vas tamo očekuje, možete se pripremiti i isplanirati način na koji ćete "ubiti vreme".

Putovanja

Top 8 destinacija za medeni mesec + gde možete da odsednete

Od romantičnih italijanskih gradova do egzotičnih kutaka Meksika, ovo su savršene destinacije za proslavljanje novog poglavlja u vašem životu.