grazia

Intervju

Jean-Marc Mondelet - Modni vizionar

Umetnički direktor i producent, Jean-Marc Mondelet daje doprinos mnogim modnim časopisima (Harper’s BAZAAR, Vogue, ELLE), gde se i dalje ističe kroz prepoznatljivu estetiku. Svaka serija fotografija koje režira, predstavljaju stvarne slike sa umetničkim prizvukom. U prilog tome je i poslednja izvedba sa glumicom Monicom Bellucci, koja je za tu priliku transformisana u „Marilyn Monroe - Material Girl”. Njegov osećaj za detalje i organizaciju pre svega, čine ga izvanrednim stvaraocem.

- Od čega se sastoji Vaš posao?

Moja uloga je da zamišljam, a zatim da stvaram. Umetnički pravac mi omogućava da izrazim svoju kreativnost, umetničku i inventivnu stranu. Zamislite koncept, atmosferu, ispričajte priču i podelite sa drugima svoju kreativnu viziju. Da biste svoj um odveli na putovanje fotografijom, poput transformacije Monice Bellucci u Marilyn Monroe.

Produkcija se sastoji od organizovanja svega. Morate imati pravi tim koji može da isprati vašu ideju. Stilista takođe ima važnu ulogu, mora biti u stanju da pronađe baš one odevne komade koji odgovaraju atmosferi, a glam tim će naglasiti lepotu modela. Moji klijenti su modni časopisi koji mi daju potpunu slobodu da izrazim svoju kreativnost. I modni i beauty brendovi koji mi poveravaju realizaciju svojih lookbook-ova i kampanja.

- Kada ste počeli da izražavate svoju kreativnost?

Oduvek sam bio kreativan. Kada sam bio mlađi želeo sam da postanem čokoladar. Fascinirala me je količina stvari koje biste mogli da napravite ni iz čega. Završio sam MASTER iz luksuznog marketinga i komunikacija. Najviše su mi se svideli konkretni projekti, praktični slučajevi koji su nam dozvoljavali da kreiramo koncept. U budućnosti bih voleo da ispoljim svoju krativnost kroz sliku i skulpturu.

Evo njegovih 5 saveta za uspeh u svetu mode:

  • Pratite sopstveni stil i ne bojite se da se izrazite. Razmišljajući o tome šta će drugi ljudi pomisliti, gubite vreme.
  • Budite na pravom mestu u pravo vreme. Druženje i stvaranje novih konekcija. Moda je vrlo mali svet.
  • Budite skromni. Na kraju dana, bavimo se krativnim poslom, ne spašavamo živote.
  • Radite na sebi. Moda se sastoji od referenci, ikona, istorije, stvaranja budućnosti gledajući u prošlost.
  • Popijte čašu vode između svake margarite.

~~~~ENGLISH HERE:~~~~

Artistic director and producer, Jean-Marc Mondelet contributes to many fashion magazines (Vogue, ELLE, Harpers BAZAAR, independent magazines), where he continues to stand out through original productions. Every photo series he orchestrates is real images of art. Such as her last production with actress Monica Bellucci transformed into "Marylin Monroe - Material Girl" for the occasion. A staging captured on the stage of a famous Parisian cabaret by the inimitable Fashion photographer Ellen Von Unwerth.

Jean-Marc knows how to surround himself with the big names in the industry, and his sense of organization and detail make him an outstanding creator.

- What does your job consist of?

My role is to imagine and then to create. Artistic direction allows me to express my creativity, artistic and inventive side. Imagine a concept, a mood, tell stories, and share a creative vision. To take your mind on a journey for a photo, like turning Monica Bellucci into Marilyn Monroe.

Then, production is all about organizing everything from A to Z. Sourcing the right team to do the best things I have in mind. Approach the right photographer who can share this vision. The stylist also has an important role, he must be able to find the right pieces corresponding to the mood, and the glam team will highlight the beauty of the model, as well as each actor who can intervene in the productions.

My clients are fashion magazines, which give me a lot of freedom to express my creativity. And the fashion, jewelry and beauty brands who entrust me with the realization of their lookbooks, campaigns, content.

- Where does this artistic soul come from?

I have always been very creative. When I was younger I wanted to become a chocolatier. I was fascinated by the amount of things you could do out of next to nothing. Having a very creative soul, I rarely run out of ideas.

I graduated from a MASTER in luxury marketing and communication. What I liked best were the concrete projects, the practical cases, letting us imagine and invent concepts. In the future I think of pushing this creative side, but perhaps more in a manual way, by launching myself in the sculpture or the painting for example.

Here is his 5 tips to succeed in the fashion business:

  • Follow your own trend and don’t be scare to express yourself. Thinking about what other people will think it’s a real brake.
  • Be there at the right time. Socializing yourself and making new relationships. Fashion is a very small world.
  • Be humble. We only make fashion, we don't save lives. Contrary to what some may believe.
  • Cultivate yourself. Fashion is all about references, icons, history, creating the future by looking at the past.
  • Drink a glass of water between each margarita.
Povezane teme

Intervju

Sabina Jakubowicz - Devojka koja zna

Sabina Jakubowicz je poznati model i influencer. Njene fotografije pojavile su se na naslovnicama prestižnih modnih časopisa, uključujući „Harper's Bazaar“ , „Vogue“, „Elle“ i „Nu...

Intervju

Angelika Gribova - Diva plavih očiju

Angelika Gribova ima 24 godine a već je postala svetski poznat model. U intervjuu za Grazia.rs, razgovarali smo o njenim počecima, novoj knjizi i planovima za budućnost.

U fokusu

Kanje Vest i Irina Šajk - novi slavni par o kojem svi pričaju

Muzičar je rođendan proslavio u Francuskoj u društvu ruske manekenke.

U fokusu

Megan Markl i princ Hari su postali roditelji po drugi put

Njihova ćerka Lilibet Dajana rođena je u petak, 4. juna, prema predstavniku para.

U fokusu

Otkrivamo: Zašto je Naomi Kembel čekala ovoliko dugo da postane majka?

Vest da je Naomi Kembel postala majka iznenadila je njene fanove, a nas zanima zašto je tako dugo čekala?

U fokusu

Dirljivo priznanje Lejdi Gage o seksualnom napadu koji je doživela kao tinejdžerka

Gostujući u emisiji "The Me You Can't See", kroz koju Opra Vinfri i princ Hari žele da uklone stigmu koja se tiče mentalnog zdravlja, Lejdi Gaga je otkrila da je sa 19 godina bila...

U fokusu

RIHANNA IMA NOVOG DEČKA!

Reper A$AP je u najnovijem intervjuu rekao da je Rihanna ljubav njegovog života - da se možda sprema i venčanje?

U fokusu

Šta očekivati ovaj put? Princ Hari i Megan Markl ponovo daju intervju Opri Vinfri

Vojvode od Saseksa objavili su prvi trejler za dokumentarnu seriju o mentalnom zdravlju. Premijera projekta biće održana 21. maja na platformi Apple TV.

U fokusu

Zašto kraljica Elizabeta ne koristi svoj mobilni telefon

Njeno Veličanstvo ne koristi nijedan mobilni uređaj.

Intervju

HANA ADROVIĆ: Malo današnjih novinara zaslužuje to zvanje

Sa svestranom voditeljkom smo popričali o novoj provokativnoj emisiji koju sprema i odevnim kombinacijama kojima iznuđuje odgovore od gostiju.

Intervju

Žene koje kreiraju budućnost biznisa: Tijana Stojanović, Client Service Director u PR agenciji Red Communication

Oblasti odnosa sa javnošću, Tijana Stojanović predviđa pomeranje granica, što je prava karijera za žene koje se ne plaše napora.

U fokusu

Crvena haljina i holivudski stajling: novo pojavljivanje trudne vojvotkinje Megan

Megan Markl je obradovala fanove novim spektakularnim javnim nastupom.

U fokusu

Neočekivano: kraljica Elizabeta II lansirala je svoj brend piva

Dok Megan Markl objavljuje knjigu za decu „Klupa“, kraljica Elizabeta II počinje da proizvodi pivo.

U fokusu

Da li će ovo biti najskuplji razvod ikad?

Melinda Gejts je već dobila skoro 2 milijardi, a razvod nije ni finalizovan.