grazia

U fokusu

Bela Hadid iskreno o uplakanom selfiju koji je podelio javnost

Sredinom novembra prošle godine, Bela Hadid je svoje pratioce na Instagramu iznenadila serijom fotografija na kojima plače uz prilično dug opis koji otkriva da poznati model ima ozbiljnih problema sa mentalnim zdravljem. 

Iznenađujuće? Ili ipak ne? Ili vas ova vest ne dotiče?

Iako poznate ličnosti, čime god se one bavile, izgledaju kao da nemaju niti jedan problem u životu, stvarnost je obično drugačija. Uostalom, ako je tačno da su i one ljudi od krvi i mesa, što jesu, baš kao i mi, zašto ne bi smeli da imaju dobre i loše dane - baš kao i mi? Problem je jedino u tome što se poznati retko odlučuju da javnosti predstave ovaj deo sebe, zbog čega nas potezi poput ovog Belinog ostavljaju u čudu. Sa jedne strane, kao da smo otkrili neku svetu tajnu, a sa druge, na neki čudan način se osećamo spokojnije - zaista nismo sami. 

Uplakani selfi Bele Hadid mora da promeni naš stav prema društvenim mrežama

Iako je već tada podelila sa pratiocima razlog objavljivanja ovih fotografija, Bela Hadid je tek u nedavnom intervjuu otvoreno govorila o o celom tom događaju i reakcijama koje je izazvala. 

"Imam dobre dane. Danas je dobar dan. Osećam se bolje, ne osećam se depresivno. Nisam toliko anksiozna kao obično. Ali, sutra bih mogla da se probudim i osetim se sasvim suprotno. Zato mi sve ovo i jeste tako preplavljujuće", izjavila je Bela dodavši da je navikla na to da ima uspone i padove u raspoloženju, uprkos tome da joj to teško pada.

"Pišem dnevnik svakog jutra", kaže model i dodaje: "Važno mi je da imam taj ritual i taj trenutak za sebe. Pokušavam da svakog jutra radim meditaciju zahvalnosti..." 

Poslednje tri godine bile su naročito izazovne za Hadidovu koja se suočavala sa ozbiljnim depresivnim epizodama. Kao i svako ko se prvi put suočava sa takvim stanjem, ni ona nije mogla rečima da opiše ono što oseća. Tu su i nastupile fotografije. Kad god bi je majka ili doktor pitali kako se oseća, ona bi im poslala fotografije umesto tekstualnog odgovora. Kako kaže, tako joj je bilo najlakše da dočara psihičku, ali i fizičku bol koju je osećala. 

To što je svoj izazov sa mentalnim zdravljem podelila javno, za Belu je bilo oslobađajuće. "Želela sam da uverim sve one koji se osećaju kao ja da je u redu osećati se tako", iskrena je Hadidova. Reakcije i reči podrške koje je tada dobila učinile su da se oseća bolje jer je i sama shvatila da u svemu tome ipak nije sama. 

I iako postoje ljudi, naročito na društvenim mrežama, koji su ovaj potez okarakterisali sa "sirota mala bogatašica" aludirajući na to da je samo razmažena i da želi da privuče pažnju, Beli to ne smeta. Kako kaže, primetila je da se polako razvija taj online pokret koji zagovara iskrenost i otvorenost, iznad estetike koju, recimo, neguje Instagram, i to je jako raduje. "Biti stvaran je nova realnost i to je ono što mi je važno", zaključuje model. 

I ne možemo više da budemo saglasni sa njom. 

Foto: Profimedia

Priredila: Ivana Tomić

Pročitajte još

Povezane teme

U fokusu

Tajni poslovi slavnih ličnosti

Iako deluje da mnogi poznati zarađuju samo na svom postojanju, situacija uopšte nije takva. Evo čime se neki od njih zaista bave

U fokusu

Francuski baget dospeo je na Uneskovu listu kulturne baštine

Čuveni hleb Francuzima presdstavlja svakodnevni ritual, sastavni element obroka, sinonim za deljenje i druženje

U fokusu

Finaliziran razvod decenije: Šta dobijaju, a šta gube Kim Kardašijan i Kanje Vest

Određeni su starateljstvo nad decom, iznos alimentacije i još mnogi detalji.

U fokusu

Vil Smit najavio povratak na bioskopska platna prvi put nakon čuvenog šamara na dodeli Oskara

Glumac je svestan da neće svima biti drago da ga ponovo vide na filmu

U fokusu

Emili Ratajkovski i Pit Dejvison prvi put zajedno u javnosti

Par je vezu, koja samo što je počela, već podigao na viši nivo.

U fokusu

Pod sjajem zvezda: Decembarsko izdanje magazina GRAZIA je u prodaji!

Iza nas je godina u kojoj je pandemija ustuknula pred novim izazovima, posle kojih svet definitivno neće biti isti.

U fokusu

Prvi je dostigao 500 miliona pratilaca na Instagramu: Kristijano Ronaldo nije najbolji samo u fudbalu

Fudbaler je prestigao neke od najpoznatijih influensera na svetu kao što su Kajli Džener, Arijana Grande, Selena Gomez.

U fokusu

Lažnoj najlmađoj milijarderki preti duga robija

Iako joj je krivica sudski dokazana, Elizabeth Holmes i dalje uživa sa suprugom, decom i dva psa na raskošnom imanju u Kaliforniji. Pravni stručnjaci tvrde da neće još dugo

U fokusu

Ko je nova devojka Breda Pita? Slavni glumac ljubi bivšu suprugu svog kolege

Bred je novu devojku izveo na dejt i na koncert, a upoznao ju je i sa prijateljima.

U fokusu

Dženifer Aniston prvi put iskreno o borbi za potomstvo

Glumica je otkrila da je u tridesetim i četrdesetim pokušavala da postane majka.