grazia

U fokusu

Najveća društvena platforma Facebook menja ime?

Novi planovi Marka Cukerberga.

Očekuje se da će društveni gigant, usred jedne od najgorih PR kriza u svojoj 17-godišnjoj istoriji, objaviti novo ime do kraja meseca, prema izveštaju tehnološko-informativnog portala "The Verge", pozivajući se na anonimni izvor.

Novo ime Facebooka trebalo bi da odražava Cukerbergovo pozicioniranje kompanije iznad društvenih mreža - u program virtuelnih "metaverzalnih" iskustava, prema "The Verge".

Cuckerberg planira da razgovara o novom imenu na Facebook Connect konferenciji, 28. oktobra, ali nov korporativni naziv mogao bi biti objavljen pre toga, kako navodi The Verge. (Facebook bi trebalo da objavi zaradu u trećem kvartalu, u ponedeljak, 25. oktobra, nakon zatvaranja tržišta.)

Na kompanijskom Q2 earning sastanku, Mark je skicirao svoju viziju "metaverza" - otvorenog, virtuelnog okruženja u kojem možete razmenjivati iskustva sa drugim ljudima - koji će biti naslednik današnjeg mobilnog interneta. Rekao je da će to biti "krajnji izraz" društvene tehnologije i predvideo da će se Facebook u budućnosti posmatrati kao "metaverzalna" kompanija, a ne kao kompanija za društvene mreže.

U skladu sa time, promena korporativnog imena, dala bi Facebook-u priliku da predstavi svoju novu priču. Novo ime obuhvatalo bi njegove pojedinačne aplikacije i poslovne jedinice, uključujući Facebook, Instagram, WhatsApp i Oculus.

Facebook je odbio da komentariše navode protala The Verge, te nam samo preostaje da vidimo šta osnivač ovog medijskog giganta priprema u bliskoj budućnosti.

Foto: Shutterstock, Instagram

Priredila: T.Mišović

Pročitajte još

Povezane teme

U fokusu

Porodično stablo Guči: Ko su članovi modne imperije?

Baš kao feniks, i Guči je više puta morao da izgori da bi se ponovo izdigao iz pepela, a ovo ciklično ponavljanje istorije traje sada već tačno 100 godina.

U fokusu

Madona još jednom dokazuje da je oličenje seksa, ali ljudima to smeta - zašto?

Madona mora da počne da se ponaša u skladu sa svojim godinama, glasi samo jedan od brojnih negativnih komentara.

U fokusu

Budućnost je prisutna: Novi broj magazina Grazia od danas je u prodaji!

Finale godine je pred vratima i u decembarskom broj magazina Grazia nudimo vam nešto drugačije.

U fokusu

Redak selfi Džulije Roberts nosi važnu poruku o zahvalnosti

Džulija Roberts podelila je svoju fotografiju na Instagramu kako bi obeležila američki praznik Dan zahvalnosti.

Intervju

Amer Mohamad - Eklektika u službi futurizma

Inspirisan nadrealizmom, živopisnim bojama i vibrantnim motivima fotograf Amer Mohamad vodi nas na vanvremensko modno putovanje.

U fokusu

Ovo je Eva: Ćerka Stiv Džobsa koja neće naslediti njegovo bogatstvo

To nije sprečilo Evu da živi luksuznim životom, a sa svojim dosadašnjim dostignućima, verovatno je i više nego spremna da napravi ime za sebe.

U fokusu

Udaje se Dženifer Lopez?

“Znate me, ja sam romantična.”