grazia

U fokusu

Najveća društvena platforma Facebook menja ime?

Novi planovi Marka Cukerberga.

Očekuje se da će društveni gigant, usred jedne od najgorih PR kriza u svojoj 17-godišnjoj istoriji, objaviti novo ime do kraja meseca, prema izveštaju tehnološko-informativnog portala "The Verge", pozivajući se na anonimni izvor.

Novo ime Facebooka trebalo bi da odražava Cukerbergovo pozicioniranje kompanije iznad društvenih mreža - u program virtuelnih "metaverzalnih" iskustava, prema "The Verge".

Cuckerberg planira da razgovara o novom imenu na Facebook Connect konferenciji, 28. oktobra, ali nov korporativni naziv mogao bi biti objavljen pre toga, kako navodi The Verge. (Facebook bi trebalo da objavi zaradu u trećem kvartalu, u ponedeljak, 25. oktobra, nakon zatvaranja tržišta.)

Na kompanijskom Q2 earning sastanku, Mark je skicirao svoju viziju "metaverza" - otvorenog, virtuelnog okruženja u kojem možete razmenjivati iskustva sa drugim ljudima - koji će biti naslednik današnjeg mobilnog interneta. Rekao je da će to biti "krajnji izraz" društvene tehnologije i predvideo da će se Facebook u budućnosti posmatrati kao "metaverzalna" kompanija, a ne kao kompanija za društvene mreže.

U skladu sa time, promena korporativnog imena, dala bi Facebook-u priliku da predstavi svoju novu priču. Novo ime obuhvatalo bi njegove pojedinačne aplikacije i poslovne jedinice, uključujući Facebook, Instagram, WhatsApp i Oculus.

Facebook je odbio da komentariše navode protala The Verge, te nam samo preostaje da vidimo šta osnivač ovog medijskog giganta priprema u bliskoj budućnosti.

Foto: Shutterstock, Instagram

Priredila: T.Mišović

Pročitajte još

Povezane teme

U fokusu

Prvi je dostigao 500 miliona pratilaca na Instagramu: Kristijano Ronaldo nije najbolji samo u fudbalu

Fudbaler je prestigao neke od najpoznatijih influensera na svetu kao što su Kajli Džener, Arijana Grande, Selena Gomez.

U fokusu

Lažnoj najlmađoj milijarderki preti duga robija

Iako joj je krivica sudski dokazana, Elizabeth Holmes i dalje uživa sa suprugom, decom i dva psa na raskošnom imanju u Kaliforniji. Pravni stručnjaci tvrde da neće još dugo

U fokusu

Ko je nova devojka Breda Pita? Slavni glumac ljubi bivšu suprugu svog kolege

Bred je novu devojku izveo na dejt i na koncert, a upoznao ju je i sa prijateljima.

U fokusu

Dženifer Aniston prvi put iskreno o borbi za potomstvo

Glumica je otkrila da je u tridesetim i četrdesetim pokušavala da postane majka.

U fokusu

Bono Voks: Kako je slavni pevač neplanirano zanoćio u Beloj kući

Sklonost Bona Voxa, frontmena čuvenog benda U2, ka političkom aktivizmu dobro je poznata, ali je on krio šta se dešavalo iza kulisa takvih događaja.

U fokusu

Ova mlada glumica imala je najburniji ljubavni život u Holivudu i sada ga je ostavila za sobom

Glumica Mišel Vilijams je u 42. godini postala mama treći put, a njeni obožavaoci mogu da odahnu, jer je završila sa potragom za pravim čovekom. Bar nama tako izgleda.

U fokusu

U sigurnim rukama: Novembarsko izdanje magazina GRAZIA je u prodaji!

Novembarski broj smo posvetili ženama koje  preuzimaju stvari u svoje ruke.

U fokusu

Prvi pogled na memoare princa Harija

Omiljeni unuk kraljice Elizabete otkriva kako je to biti "rezerva" u kraljevskoj porodici.