grazia

U fokusu

Ovaj šešir dizanirala je Melanija Trump, a sada ga prodaje

Pre skoro godinu dana Trampovi su napustili Belu kuću kako bi je prepustili Bajdenu, aktuelnom predsedniku SAD-a. Njihov odlazak dogodio se nakon napada na Kapitol - incidenta koji je samo pojačao osećaj polarizacije u Americi.

Dakle, pitanje je, koje je pravo vreme za povratak nakon takvih događaja? Odgovor, prema Melaniji Tramp je: jedna godina. Pre nekoliko dana pokrenula je onlajn aukciju koju je nazvala Head of State Collection, a koja se sastoji od tri dela.

Kolekcija sadrži šešir, akvarel sliku na kojoj ona nosi taj šešir i NFT (non-fungible token) umetničkog dela za one koji vole digitalnu umetnost.

Beli šešir, koji je gospođa Tramp nosila 2018. tokom državne posete francuskog predsednika Makrona i njegove supruge Brižit je, prema melaniatrump.com, „ikoničan“ „jedinstven“ i nosi potpis same Melanije.

Dizajniran od strane Erve Pjera, napravljen je tako da odgovara sofisticiranoj, beloj kreaciji Majkl Korsa koju je nosila za prvu zvaničnu državnu posetu Trampove administracije i očigledno je bio „poklon francuskoj kulturi“.

Akvarel bivše prve dame napravio je Mark-Antoan Kulon, koji je dodao 'suptilni momenat' za NFT verziju – kakva poslastica. Početna ponuda? 271,116 dolara.

Ne možemo reći da nas nije upozorila. U decembru je Tviter nalog gospođe Tramp objavio njen „novi poduhvat“, inače poznat kao NFT platforma Melanije Tramp, koji je zapretio – odnosno obećao, objavljivanjem NFT-a „u redovnim intervalima“. Prvi je bio još jedan Kulonov akvarel pod nazivom 'Melanijina vizija', koji je prikazivao čelični pogled u njenim očima. Prodat je za 150 dolara.

Prema saopštenju objavljenom na Tviteru prošlog meseca, Melanija je rekla da ovaj novi projekat „odražava njenu strast prema umetnosti i da će podržati njenu stalnu posvećenost deci kroz Be Best inicijativu“.

Iako se u saopštenju kaže da će „deo prihoda biti odvojen za decu iz hraniteljskog sistema putem ekonomskog osnaživanja i proširenog pristupa resursima potrebnim za postizanje uspeha u oblasti računarske nauke i tehnologije“, koliko novca će biti dato i kome, tačno, ostaje nejasno.

Šta nam sve ovo govori? Pa, osim osećaja potpune neverice da na ovom svetu postoji ljudsko biće koje je spremno da plati preko 200.000 dolara za šešir Melanije Tramp, verovatno - činjenica da je život potpuno nepredvidiv.

Na kraju krajeva, u ovo vreme prošle godine, kada su u medijima dominirale vesti o kontroverzi oko Trampove administracije, da li ste mogli i da zamislite da ćete čitati o aukciji, koju je održala Melanija Tramp, prodajući svoju akvarel sliku, koja zapravo ne postoji u fizičkom obliku?

Dobrodošli u 2022.

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T. Mišović

Pročitajte još

Povezane teme

U fokusu

Tajni poslovi slavnih ličnosti

Iako deluje da mnogi poznati zarađuju samo na svom postojanju, situacija uopšte nije takva. Evo čime se neki od njih zaista bave

U fokusu

Francuski baget dospeo je na Uneskovu listu kulturne baštine

Čuveni hleb Francuzima presdstavlja svakodnevni ritual, sastavni element obroka, sinonim za deljenje i druženje

U fokusu

Finaliziran razvod decenije: Šta dobijaju, a šta gube Kim Kardašijan i Kanje Vest

Određeni su starateljstvo nad decom, iznos alimentacije i još mnogi detalji.

U fokusu

Vil Smit najavio povratak na bioskopska platna prvi put nakon čuvenog šamara na dodeli Oskara

Glumac je svestan da neće svima biti drago da ga ponovo vide na filmu

U fokusu

Emili Ratajkovski i Pit Dejvison prvi put zajedno u javnosti

Par je vezu, koja samo što je počela, već podigao na viši nivo.

U fokusu

Pod sjajem zvezda: Decembarsko izdanje magazina GRAZIA je u prodaji!

Iza nas je godina u kojoj je pandemija ustuknula pred novim izazovima, posle kojih svet definitivno neće biti isti.

U fokusu

Prvi je dostigao 500 miliona pratilaca na Instagramu: Kristijano Ronaldo nije najbolji samo u fudbalu

Fudbaler je prestigao neke od najpoznatijih influensera na svetu kao što su Kajli Džener, Arijana Grande, Selena Gomez.

U fokusu

Lažnoj najlmađoj milijarderki preti duga robija

Iako joj je krivica sudski dokazana, Elizabeth Holmes i dalje uživa sa suprugom, decom i dva psa na raskošnom imanju u Kaliforniji. Pravni stručnjaci tvrde da neće još dugo

U fokusu

Ko je nova devojka Breda Pita? Slavni glumac ljubi bivšu suprugu svog kolege

Bred je novu devojku izveo na dejt i na koncert, a upoznao ju je i sa prijateljima.

U fokusu

Dženifer Aniston prvi put iskreno o borbi za potomstvo

Glumica je otkrila da je u tridesetim i četrdesetim pokušavala da postane majka.