grazia

U fokusu

Kako se Šarlot iz "Seks i grada" nosi sa prozivkama na račun fizičkog izgleda

Kristin Dejvis oživljava ulogu Šarlot Jork više od dve decenije, i uprkos činjenici da su i glavne glumice „Seks i grada“ ostarile (što se uporno potencira u nastavku serijala), mnogi u tome nalaze razlog za kritiku.

„Može biti izuzetno stresno stariti i upoređivati se sa svojom mnogo, mnogo, mnogo mlađom verzijom sebe“, rekla je 56-godišnja glumica o glasinama vezanim za svoj, i fizički izgled svojih koleginica sa projekta.

„Da sam iz običnog života, osećala bih se dobro. Osećala bih se odlično! Zdrava sam, jaka sam, imam trogodišnjeg sina, koga nosim u naručju i sve je dobro — ali, ne, ja sam na televiziji, gde se svaki deo mog fizičkog bića analizira“, nastavila je.

„Taj deo je uvek bio veoma stresan i težak za mene, jer, koliko god da se osvrćem na svoj život i pomislim: „Oh, izgledala sam sjajno tada“, nikada to ne mislite zapravo tada. Pretpostavljam da niko ne radi.”

Kristin Dejvis, Sara Džesika Parker i Sintija Nikson našle su se na udaru komentara u vezi sa njihovim izgledom od kada su prve fotografije iz nastavka „And just like that“ pojavile na internetu.

„Biće uvek loših slika, i pričaće se o njima, i raspravljaće o tvojoj kosi, tvom licu, tvom ovom i onom i tako je, pretpostavljam… barem u ovoj industriji”, objasnila je glumica.

Kristin je priznala da ovo nije izolovano pitanje - žene, bez obzira da li su poznate ili ne, dugo su se pridržavale nemogućih standarda lepote.

„Želim da verujem da u životu postoji mnogo više od pukog fizičkog izgleda, ali u našoj kulturi je neizbežno da kako starite, posebno ako ste žena, budete ocenjivani na osnovu toga kako izgledate. To je veći kulturni razgovor koji treba da vodimo, ali trenutno je teško“, završila je Kristin.

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T.Mišović

Pročitajte još

Povezane teme

U fokusu

Amerika na nogama: Protesti zbog odluke Vrhovnog suda o zabrani abortusa

Vrhovni sud SAD ukinuo je zakon koji je donet pre 50 godina.

U fokusu

Hana Selimović: Za kratki film potrebni su veština, ideja i ozbiljan fokus

Ovog leta, na Bašta Festu u Bajinoj Bašti, koji se održava od 30. juna do 3. jula, biće prikazan i kratkometražni film “Nula” rediteljke Lee Filipovski, gde je Hana Selimović odigr...

U fokusu

Horoskopski znak Nikol Kidman otkriva zašto ona ne stari

Može li astrologija zaista objasniti način na koji starimo?

U fokusu

Ko je novi dečko Demi Mur?

Glumica već neko vreme uživa u novoj ljubavi.

U fokusu

Mali, ali moćan: Gvinet Paltrou predstavila vibrator

Glumica je snimala krajnje interesantnu reklamu za novi proizvod svoje kuće Goop.

U fokusu

Kiki Palmer - prva crnkinja u ulozi Pepeljuge

Nakon Toni Brekston koja je igrala Belu na Brodveju, Kiki je druga afroamerička glumica koja tumači junakinju iz neke poznate bajke.

U fokusu

Najbolji tata na svetu: Dejvid Bekam na odmoru sa Harper

Fudbaler uživa na odmoru u Veneciji, a društvo mu pravi desetogodišnja ćerka.

U fokusu

(Lažni) moralista Čarli Šin: Da je ćerka živela pod mojim krovom ne bi završila na OnlyFansu

Glumac kritikuje bivšu suprugu Deniz Ričards za postupke njihove ćerke Sami.

U fokusu

Za vikend na Kalemegdanu prvi regionalni festival pasa

U petak 17.juna u podne na Kalemegdanu ( kod fontane Ribar ) počinje prvi regionalni festival pasa svih rasa pod nazivom “Ulični psi”.

U fokusu

Intimna ispovest: "Odluka je pala - smanjiću grudi"

Svoju priču posvećujem svim ženama koje se i dalje dvoume.