grazia

U fokusu

Šta se zaista krije iza rasprave Sare Džesike Parker i Kim Katral?

“Seks i grad” vraća se na male ekrane ove nedelje, ali kao što su svi mogli da primete, bez jedne od ključnih glumica: Kim Katral, publici poznatije kao Samanta Džouns. Kada je početkom godine objavljena vest da će se snimiti novih 10 epizoda serije, veliki broj fanova nije krio svoje razočarenje (po društvenim mrežama) zbog isključenja lika koji je bio oličenje seksipila čitave emisije. 

Iako zvaničnog objašnjenja zašto Kim neće glumiti u nastavku “And just like that”, sve upućuje na javnu prepirku koju je imala sa Sarom Džesikom Parker, odnosno Keri Bredšo – koja traje već dugi niz godina.

Čak je i sam Zverka (Kris Not) uvučen u ovu zavadu, ali verovatno nikoga neće iznenaditi što je zauzeo stranu Sare, svoje partnerke iz serije. “Voleo bih da se čitava stvar nije ni dogodila jer je veoma tužno i neprijatno”, izjavio je glumac ove nedelje, te dodao: “Samo ne želim da iko govori ružno o Sari, jer je ona na udaru a ljudi znaju da budu veoma zlobni. Veoma sam zaštitnički nastrojen prema njoj i nisam bio srećan zbog svega toga. Samo toliko ću reći”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SJP (@sarahjessicaparker)

No, šta se dogodilo? Zašto je ta raspravka prerasla u višegodišnju svađu?

Po završetku serije 2004., krenuli su navodi o odnosu Kim, Kristin, Sare i Sintije, da se tu ne radi o pravom prijateljstvu. 2017. godine Njujork Post objavio je artikal u kom je objasnio da je kult “zlih devojaka” uništio "Seks i grad" ekipu. Prema njima, Sara i Sintija, zbog pređašnjeg poznanstva, ubrzo su se sprijateljile i u svoju grupu uključile i Kristin. Za Kim, izgleda nije bilo mesta, a glumica se osetila još više izolovano kada je kreator i producent serije Daren Star napustio projekat, te na njegovo mesto stupio prijatelj SJP, Majkl Patrik King.

Navodno, i tokom pauze za ručak, devojke nisu želele da sede sa Kim, a na dodeli Emmy nagrada 2004. godine, Kim je sedela odvojeno od ostatka ekipe, za šta je svojevremeno izjavila: “Da li smo mi najbolje prijateljice? Ne. Mi smo profesionalne glumice i imamo svoje odvojene, privatne živote.”

Naravno tu je i polemika oko novca, kada je Sari pridodata titula ekskluzivnog producenta u drugoj sezoni, što je povećalo njenu zaradu na 300,000 dolara, a po navodima medija i Kim je zatražila isto.

Za vreme snimanja prvog “Seks i grad” filma 2009., govorilo se da Sara i Kim ne govore, međutim obe su to, u različitim intervjuima porekle. Ipak, neprihvaćena glumica okrivljena je i što do snimanja trećeg dela filma nije došlo, a mediji su navodili da je imala razne uslove, poput da želi ponude i za druga filmska ostvarenja kako bi nastavila rad na ovom projektu.

Kim je u emisiji “Piers Morgan's Life Stories” 2017. opovrgnula te navode i rekla da nema nikakvih interesa ikada više da se vraća u franšizu “Seks i grada”. Tu je takođe izjavila da nikada nije bila prijateljica sa koleginicama iz serije i da je to jedan zdraviji odnos, kada je jasna linija između profesionalnog i privatnog života.

Dotakla se i koleginice Sare: “Zaista mislim da je mogla da bude malo više fina prema meni”.

Glumica je prilično razočarana i u način na koji je Samantha tretirana u drugom filmu, kao i u planiranom trećem, gde je Brejdi – Mirandin 14-godišnji sin trebalo da ima seksualne odnose sa njom. A onda je bilo i predloga da se za njenu ulogu izabere nova glumica.

Ali ko bi ikada mogao da zameni legendarnu Samantu? “Seks i grad” bez Samanthe je samo “ I grad”.

Foto: Profimedia

Video: Youtube

Priredila: T. Mišović

Pročitajte još

Povezane teme

U fokusu

Bela Hadid iskreno o uplakanom selfiju koji je podelio javnost

"Biti stvaran je nova realnost i to je ono što mi je važno."

U fokusu

Modni svet u suzama: Preminuo Andre Leon Tali, kreativni genije i vizionar!

Urednik, novinar, stilista, pisac i TV lice umro je u 73. godini.

Umetnost

Slavni francuski glumac poginuo na skijanju!

Gaspar Ulijel imao je samo 37. godina.

U fokusu

Ovaj šešir dizanirala je Melanija Trump, a sada ga prodaje

Bivša prva dama ima i dalje šta da poruči...

U fokusu

Neobična proslava “ispijanja zajedničke krvi”: Verili se Megan Foks i Mašin Gan Keli

Posebno dizajniran prsten od strane mladoženje nosi skriveno značenje.

U fokusu

Kraj ljubavi: Razvode se Lisa Bone i Džejson Momoa

Jedan od najlepših holivudskih parova najavio je prekid braka.

U fokusu

Kako se Šarlot iz "Seks i grada" nosi sa prozivkama na račun fizičkog izgleda

Određeni fanovi serije nemilosrdnii su zbog starenja Keri, Šarlot i Mirande...

U fokusu

Zvezde koje ove godine slave jubilarni 50. rođendan

U 2022. mnogo je poznatih holivudskih ličnosti koje ulaze u klub 5.0!

Intervju

Momčilo Bajagić Bajaga: Muzika za sve ljude (INTERVJU)

Za istinskog muzičara nema prepreka, pa tako ni za Bajaginu publiku, koja hrli na svaki njegov koncert kao na vakcinu za dobro raspoloženje.

U fokusu

Gabrijel ili Alfi: Sve što znamo o trećoj sezoni serije "Emili u Parizu"

Naredne epizode bi trebalo da reše ključno pitanje - ostaje li Emili u Gradu svetlosti?

U fokusu

TOP 12: Dešavanja u pop kulturi koja su obeležila godinu za nama

Ovo su samo neki od momenata koji suprivukli najveću pažnju javnosti u proteklim mesecima.

Intervju

Sajsi MC: Današnje društvo zamera mi što sam žena (INTERVJU)

Publika voli njenu hrabrost da kaže sve što misli i tako uznemiri one druge, koji je posmatraju kao noćnu moru svakog roditelja.

U fokusu

Najduži razvod u istoriji: Arnold Švarceneger se konačno razveo!

Čuveni Terminator i novinarka Marija Šrajver stavili su tačku na brak koji se raspao 2011, nakon njegove afere sa kućnom pomoćnicom.