grazia

U fokusu

Šta se zaista krije iza rasprave Sare Džesike Parker i Kim Katral?

“Seks i grad” vraća se na male ekrane ove nedelje, ali kao što su svi mogli da primete, bez jedne od ključnih glumica: Kim Katral, publici poznatije kao Samanta Džouns. Kada je početkom godine objavljena vest da će se snimiti novih 10 epizoda serije, veliki broj fanova nije krio svoje razočarenje (po društvenim mrežama) zbog isključenja lika koji je bio oličenje seksipila čitave emisije. 

Iako zvaničnog objašnjenja zašto Kim neće glumiti u nastavku “And just like that”, sve upućuje na javnu prepirku koju je imala sa Sarom Džesikom Parker, odnosno Keri Bredšo – koja traje već dugi niz godina.

Čak je i sam Zverka (Kris Not) uvučen u ovu zavadu, ali verovatno nikoga neće iznenaditi što je zauzeo stranu Sare, svoje partnerke iz serije. “Voleo bih da se čitava stvar nije ni dogodila jer je veoma tužno i neprijatno”, izjavio je glumac ove nedelje, te dodao: “Samo ne želim da iko govori ružno o Sari, jer je ona na udaru a ljudi znaju da budu veoma zlobni. Veoma sam zaštitnički nastrojen prema njoj i nisam bio srećan zbog svega toga. Samo toliko ću reći”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SJP (@sarahjessicaparker)

No, šta se dogodilo? Zašto je ta raspravka prerasla u višegodišnju svađu?

Po završetku serije 2004., krenuli su navodi o odnosu Kim, Kristin, Sare i Sintije, da se tu ne radi o pravom prijateljstvu. 2017. godine Njujork Post objavio je artikal u kom je objasnio da je kult “zlih devojaka” uništio "Seks i grad" ekipu. Prema njima, Sara i Sintija, zbog pređašnjeg poznanstva, ubrzo su se sprijateljile i u svoju grupu uključile i Kristin. Za Kim, izgleda nije bilo mesta, a glumica se osetila još više izolovano kada je kreator i producent serije Daren Star napustio projekat, te na njegovo mesto stupio prijatelj SJP, Majkl Patrik King.

Navodno, i tokom pauze za ručak, devojke nisu želele da sede sa Kim, a na dodeli Emmy nagrada 2004. godine, Kim je sedela odvojeno od ostatka ekipe, za šta je svojevremeno izjavila: “Da li smo mi najbolje prijateljice? Ne. Mi smo profesionalne glumice i imamo svoje odvojene, privatne živote.”

Naravno tu je i polemika oko novca, kada je Sari pridodata titula ekskluzivnog producenta u drugoj sezoni, što je povećalo njenu zaradu na 300,000 dolara, a po navodima medija i Kim je zatražila isto.

Za vreme snimanja prvog “Seks i grad” filma 2009., govorilo se da Sara i Kim ne govore, međutim obe su to, u različitim intervjuima porekle. Ipak, neprihvaćena glumica okrivljena je i što do snimanja trećeg dela filma nije došlo, a mediji su navodili da je imala razne uslove, poput da želi ponude i za druga filmska ostvarenja kako bi nastavila rad na ovom projektu.

Kim je u emisiji “Piers Morgan's Life Stories” 2017. opovrgnula te navode i rekla da nema nikakvih interesa ikada više da se vraća u franšizu “Seks i grada”. Tu je takođe izjavila da nikada nije bila prijateljica sa koleginicama iz serije i da je to jedan zdraviji odnos, kada je jasna linija između profesionalnog i privatnog života.

Dotakla se i koleginice Sare: “Zaista mislim da je mogla da bude malo više fina prema meni”.

Glumica je prilično razočarana i u način na koji je Samantha tretirana u drugom filmu, kao i u planiranom trećem, gde je Brejdi – Mirandin 14-godišnji sin trebalo da ima seksualne odnose sa njom. A onda je bilo i predloga da se za njenu ulogu izabere nova glumica.

Ali ko bi ikada mogao da zameni legendarnu Samantu? “Seks i grad” bez Samanthe je samo “ I grad”.

Foto: Profimedia

Video: Youtube

Priredila: T. Mišović

Pročitajte još

Povezane teme

U fokusu

Prijanka Čopra Džonas ekskluzivno za magazin GRAZIA: "Konačno dobijam uloge koje sam oduvek želela"

Od Bolivuda do Holivuda, Prijanka Čopra Džonas osvojila je svet. A tek je počela...

U fokusu

Design by superhuman: Veštačka inteligencija preuzima vlast, od mode do filma i advertajzinga

Kada su pre četrdeset godina u akcionom klasiku Terminator mašine preuzele vlast, beše to čista utopija. Danas računari zaista dizajniraju, zaljubljuju se, čak dižu ljude iz mrtvih...

U fokusu

Femicid u Srbiji nije novost, ali jesu načini kojima se protiv njega borimo

Femicidi se često dešavaju upravo kada žena napusti nasilnika, kada on izgubi kontrolu i moć koju je imao nad njom

Intervju

U Srbiji se ženski glas ubrzano budi i naširoko čuje

Iva Parađanin, osnivačica podkasta Tampon Zona, govori o feminizmu danas, borbi za ženska i ljudska prava i njenoj perspektivi u budućnosti

U fokusu

Koje slavne ličnosti će prisustvovati Met Gali 2023?

U trenutku kada je objavljeno da će tema ovogodišnje Met Gale biti „In Honor of Karl“, najveći modni događaj godine još nestrpljivije isčekujemo.

U fokusu

Đovani Boldini: Slikar ženske duše

Izložba u Italiji, sa više od osamdeset portreta plemkinja, ističe sposobnost majstora Đovanija Boldinija ne samo da uhvati lik svojih modela, nego i da ih podvrgne psihoanalizi

Intervju

Staša Koprivica: Povratak rediteljke u velikom stilu

Odsustvo sa scene donosi umetniku strah od zaborava. To ne važi za jednu od naših najuspešnijih rediteljki, jer su njene predstave i dalje omiljene, iako je bila opravdano odsutna...

Intervju

Lenka Dunđerski: Tamara Aleksić ekskluzivno za magazin Grazia o ovoj i drugim ulogama zbog kojih smo je zavoleli

Za nju kažu da je bumer u svetu milenijalaca. Ona nije sigurna šta to znači, ali zna kakav čovek želi da bude: onaj koji polaže starinsku NADU U TO DA SE TRUD, RAD I PRISTOJNOST C...

U fokusu

Karijera za generaciju Z: Menja se način zaposlenja!

Spajajući ljude kojima treba posao sa kompanijama koje ih traže, TikTok će promeniti način na koji se traži zaposlenje. Samo oni koji se plaše da govore pred kamerom nadaju se da n...

U fokusu

Rijana je najpraćenija žena na Tviteru

A sa trona je skinula Kejti Peri.

U fokusu

Vensan Kasel izbrisao sve slike supruge sa instagrama

O razlazu sa Tinom Kunaki počelo je da se šuška još početkom godine.