grazia

Zodijak

Mlad Mesec u Devici biće srećan za svaki horoskopski znak!

Septembar uvek donosi nove početke, nova dešavanja i promene, i sve to je osetno na različitim nivoima. Ove godine je pak zanimljivo to što mlad Mesec u Devici, koji nas očekuje 7. septembra, zaista donosi "fresh start" kom smo se i nadali sa dolaskom jeseni nakon što je leto bilo... Hajde da kažemo - kako kome. 

Mlad Mesec svaki put donosi priliku da se promenimo i uradimo nešto novo, a važno za sebe, ali ovaj mlad Mesec u Devici je poseban zato što će Mesec, zajedno sa Suncem i Uranom, formirati moćni trigon koji otvara prilike za razna nova iskustva. Sada je pravi trenutak da budete kreativni kad je reč o vašem životu i to svakom njegovom aspektu - ličnom, poslovnom, umetničkom, duhovnom... Vreme je da pronađete smisao za kojim ste tragali, da radite na sebi i svojim odnosima, da unapredite svoje navike i rituale, rečju, zaista možete da "počnete ispočetka". U svakom smislu. U svemu.

Iako Devica važi za racionalan i praktičan znak, ovaj mladi Mesec će zapravo biti prilično emotivan. Logika i razum nam tokom trajanja mladog Meseca neće biti od koristi, ali osećanja i intuicija zato hoće. I te kako. Upravo zato, verujući svom osećaju, bićemo u mogućnosti da nastavimo dalje, da napredujemo, da započnemo nešto novo - ali samo ako osluškujemo sebe. Intuicija je čudo - nemojte se iznenaditi ukoliko završite na neočekivanim mestima!

Ono što još čini mladi Mesec u Devici posebnim i harmoničnim je trigon sa Venerom u Vagi i Jupiterom u Vodoliji koji donosi pozitivne aspekte, optimizam, prilike i kao neko obećanje da će se rast i napredak zaista desiti. Jupiter je planeta sreće i izobilja, a u kombinaciji sa Venerom, planetom ljubavi i lepote, nastaje prava magija!

Mlad Mesec u Devici formiraće još jedan trigon, sa Marsom u Devici i Plutonom u Jarcu, koji donosi duboke i korenite promene. Spremni ili ne, nešto ćete morati da promenite i zato bi bilo bolje da se prepustite i jednostavno dozvolite sebi novine koje su vam zapravo i potrebne. 

Dakle, naredni dani biće srećni i pozitivni za baš svaki horoskopski znak - ovu lepu energiju ćemo svi osetiti. Ipak, pored svih dobrih strana, treba imati u vidu i male nedostatke. Retrogradni Neptun u Ribama doneće nesigurnost i konfuziju, zbog čega ćete se verovatno baviti starim pitanjima, a ne novim snovima. Ipak, kako ne biste pali pod njegov uticaj, setite se onoga - slušajte svoju intuiciju! Ako pak i dalje niste sigurni šta vam ona govori, pomoći će vam lista za i protiv zahvaljujući kojoj ćete na najlakši i najpregledniji način moći da donesete zaključak i isplanirate naredne korake. 

A dok mladi Mesec ne probudi sve ove lepe, a uspavane aspekte, nemojte se iznenaditi ukoliko se osećate loše, melanholično, neraspoloženo... Ovakvu energiju najbolje oslikava ono "najmračnije je pred svitanje". Opustite se, odmorite se, zalečite stare rane. 

Na kraju, daćemo vam još jedan savet - pošto ipak govorimo o mladom Mesecu u Devici, razmislite o tome šta je ono što želite da postignete u narednih šest meseci. Zapišite svoje najveće snove i želje, a zatim napravite konkretan plan akcije, podeljen na mnoštvo malih i realnih koraka. Iako će sve biti u znaku emocija, malo praktičnosti nikada nije naodmet.

Fotografija: Unsplash

Priredila: Ivana Tomić

Pročitajte još

Povezane teme

Zodijak

Vikend horoskop do 27. septembra 2021.

Šta su vam zvezde zapisale za dane vikenda pročitajte u nastavku..

Zodijak

Horoskop za jesen 2021. je stigao!

Ko će imati slatku jesen, a ko će se suočiti sa manjim poteškoćama?

Zodijak

Vikend horoskop do 19. septembra

Saznajte šta vam zvezde predviđaju za ovaj vikend.

Zodijak

Vikend horoskop do 12. septembra

Da li su vam zvezde naklonjene ovog vikenda?

Zodijak

Astro vodič: Kako da preživite retrogradni Merkur u Vagi uz minimalne posledice

Približava nam se najomraženiji trenutak u godini - retrogradni Merkur! Srećom, ovo je poslednji u 2021.

Zodijak

Dnevni horoskop za ponedeljak 06.09.

Zvezde vam otkrivaju energiju dana!

Zodijak

Nedeljni horoskop od 06. do 13. septembra

Evo šta vam zvezde predviđaju za ovu nedelju...

Zodijak

Vikend horoskop do 6. septembra 2021.

Najsrećniji mlad mesec u godini stiže. Mesec ulazi u Devicu u ponedeljak, a šta su vam zvezde zapisale do tada pročitajte u nastavku.

Zodijak

Merkur je u Vagi: Spremite se da čujete surovu istinu

Plus kreće retrogradno 26. oktobra - ne paničite, nije sve tako crno ovog puta.

Zodijak

Mesečni horoskop za SEPTEMBAR 2021.

Sa Venerom u intenzivnoj Škorpiji i mladim Mesecom u Devici, a pred kraj meseca i retrogradnim Merkurom u Vagi, biće ovo jedan turbulentan mesec novih početaka. Šta donosi vašem zn...

Zodijak

Nedeljni horoskop od 30. avgusta do 06. septembra

Mars u Devici u opoziciji sa Neptunom, jedan je od najvažnijih aspekata ove nedelje, šta donosi vašem znaku saznajte u nastavku...

Zodijak

Otkrijte svoj vikend HOROSKOP do 30. AVGUSTA

Šta su vam zvezde zapisale za vikend pred nama otkrijte u vikend prognozi koju je vas pripremila naša astrološkinja Gordana Antić.

Zodijak

Počela je njihova sezona: Da li znate ko su poznate Device?

Nećete se mnogo začuditi kada vam kažemo da je Bijons devica, zar ne?