grazia

Zodijak

Mlad Mesec u Devici biće srećan za svaki horoskopski znak!

Septembar uvek donosi nove početke, nova dešavanja i promene, i sve to je osetno na različitim nivoima. Ove godine je pak zanimljivo to što mlad Mesec u Devici, koji nas očekuje 7. septembra, zaista donosi "fresh start" kom smo se i nadali sa dolaskom jeseni nakon što je leto bilo... Hajde da kažemo - kako kome. 

Mlad Mesec svaki put donosi priliku da se promenimo i uradimo nešto novo, a važno za sebe, ali ovaj mlad Mesec u Devici je poseban zato što će Mesec, zajedno sa Suncem i Uranom, formirati moćni trigon koji otvara prilike za razna nova iskustva. Sada je pravi trenutak da budete kreativni kad je reč o vašem životu i to svakom njegovom aspektu - ličnom, poslovnom, umetničkom, duhovnom... Vreme je da pronađete smisao za kojim ste tragali, da radite na sebi i svojim odnosima, da unapredite svoje navike i rituale, rečju, zaista možete da "počnete ispočetka". U svakom smislu. U svemu.

Iako Devica važi za racionalan i praktičan znak, ovaj mladi Mesec će zapravo biti prilično emotivan. Logika i razum nam tokom trajanja mladog Meseca neće biti od koristi, ali osećanja i intuicija zato hoće. I te kako. Upravo zato, verujući svom osećaju, bićemo u mogućnosti da nastavimo dalje, da napredujemo, da započnemo nešto novo - ali samo ako osluškujemo sebe. Intuicija je čudo - nemojte se iznenaditi ukoliko završite na neočekivanim mestima!

Ono što još čini mladi Mesec u Devici posebnim i harmoničnim je trigon sa Venerom u Vagi i Jupiterom u Vodoliji koji donosi pozitivne aspekte, optimizam, prilike i kao neko obećanje da će se rast i napredak zaista desiti. Jupiter je planeta sreće i izobilja, a u kombinaciji sa Venerom, planetom ljubavi i lepote, nastaje prava magija!

Mlad Mesec u Devici formiraće još jedan trigon, sa Marsom u Devici i Plutonom u Jarcu, koji donosi duboke i korenite promene. Spremni ili ne, nešto ćete morati da promenite i zato bi bilo bolje da se prepustite i jednostavno dozvolite sebi novine koje su vam zapravo i potrebne. 

Dakle, naredni dani biće srećni i pozitivni za baš svaki horoskopski znak - ovu lepu energiju ćemo svi osetiti. Ipak, pored svih dobrih strana, treba imati u vidu i male nedostatke. Retrogradni Neptun u Ribama doneće nesigurnost i konfuziju, zbog čega ćete se verovatno baviti starim pitanjima, a ne novim snovima. Ipak, kako ne biste pali pod njegov uticaj, setite se onoga - slušajte svoju intuiciju! Ako pak i dalje niste sigurni šta vam ona govori, pomoći će vam lista za i protiv zahvaljujući kojoj ćete na najlakši i najpregledniji način moći da donesete zaključak i isplanirate naredne korake. 

A dok mladi Mesec ne probudi sve ove lepe, a uspavane aspekte, nemojte se iznenaditi ukoliko se osećate loše, melanholično, neraspoloženo... Ovakvu energiju najbolje oslikava ono "najmračnije je pred svitanje". Opustite se, odmorite se, zalečite stare rane. 

Na kraju, daćemo vam još jedan savet - pošto ipak govorimo o mladom Mesecu u Devici, razmislite o tome šta je ono što želite da postignete u narednih šest meseci. Zapišite svoje najveće snove i želje, a zatim napravite konkretan plan akcije, podeljen na mnoštvo malih i realnih koraka. Iako će sve biti u znaku emocija, malo praktičnosti nikada nije naodmet.

Fotografija: Unsplash

Priredila: Ivana Tomić

Pročitajte još

Povezane teme

Zodijak

Nedeljni astro od 22. do 28. maja

Tenzije su visoke za ovo vreme prepuno akcije, budite oprezni sa onim što zamah donosi.

Zodijak

Vikend astro od 19. do 21. maja

Da li su vam zvezde naklonjene ovog vikenda kao što će vremenske prilike biti

Zodijak

Vikend horoskop od 12. do 14. maja

Posle intenzivne sezone pomračenja, vreme je da se opustimo. Ali postoji nekoliko zvezdanih znakova na koje bi trebalo obratiti pažnju.

Zodijak

Vikend horoskop od 14. do 16. aprila

Zvezde vam daju zeleno svetlo i dobre vibracije ovog vikenda!

Zodijak

Nedeljni astro od 10. do 16. aprila

Šta su vam zvezde zapisale za nedelju pred nama...

Zodijak

Vikend horoskop od 31. marta do 2. aprila

Šta su zvezde zapisale za vikend pred nama pročitajte u nastavku...

Zodijak

Nedeljni horoskop od 27. marta do 2. aprila

Šta su vam zvezde zapisale za nedelju pred nama pročitajte u nastavku...