grazia

Zodijak

Šta retrogradni Merkur donosi vašem horoskopskom znaku?

Što smo uživali u direktnom kretanju baš svih planeta - uživali smo. Najozloglašeniji kada se kreće unazad, Merkur će nam ponovo mrsiti konce od 10. maja do 3. juna kada možemo da očekujemo, pa... Znate već i sami - imate iskustva!

Merkur će se kretati retrogradno kroz znakove Blizanaca i Bika, što znači da će oni najviše osetiti ove astrološke promene, baš kao i Device, Strelčevi i Ribe, dok će Vagama i Vodolijama biti malo lakše. 

Mi volimo da se šalimo kako nam retrogradni Merkur upropašćava sve što nam je sveto, ali zapravo, svaki put kada se bilo koja planeta kreće retrogradno poziva nas da preispitamo sve što smo do tog trenutka mislili, osećali i radili. Dakle, može biti stresno, ali je potrebno jer realno - s vremena na vreme treba napraviti čistku!

Na koji način će retrogradni Merkur uticati na vas, možete da procenite u odnosu na to u kojoj kući u vašoj natalnoj karti se nalazi, ali generalno, evo šta možete da očekujete u odnosu na vaš horoskopski znak.

Ovan

S obzirom na to da uvek živite u trenutku i da gotovo nikada ne razmišljate pre nego što nešto kažete ili uradite, to u ovom periodu može da bude problem - pazite na ton i sprečićete tonu drame!

Bik

Povedite računa o svojim finansijama. U poslednje vreme niste toliko pazili kako, koliko i na šta trošite što može da vam stvori bespotrebne probleme. Dakle, samo napravite finansijski plan kog ćete se držati i sve će biti u redu. 

Blizanci

Budući da ste najpoznatiji brbljivac Zodijaka, u ovom periodu pokušajte da manje pričate, a više slušate. Na taj način više nećete propuštati ono što je važno u odnosu, a vaše veze počeće da napreduju baš onako kako želite.

Rak

Bivši, i to mnogo ali zaista mnogo njih, vraćaju se u vaš život. To mogu da budu bivši partneri, bivši prijatelji, kolege... Svi oni sa kojima niste uspeli da se zbližite ili ste se pak rastali mogu se vratiti, a na vama je da odlučite kako da nastavite dalje ili kako da ih ponovo uključite u svoju svakodnevicu. 

Lav

Ovih dana možete primetiti nešto sumnjivo u nekim svojim odnosima - možete zaključiti da među svojim prijateljima zapravo imate neprijatelja koga je, nažalost, potrebno isključiti iz života. Budite pažljivi i najpre porazgovarajte o svemu kao odrasli ljudi. 

Devica

Sve oči su uprte u vas. Bez obzira na to da li briljirate ili pak grešite, nećete moći da se oslobodite pažnje. Za slučaj da je ovo prvo u pitanju, što je svakako verovatnije za vas, nagrada za odlično odrađen posao neće se desiti odmah, ali kada prođe period retrogradnosti, možete očekivati da će se trud najzad isplatiti - samo nastavite istim tempom. 

Vaga

Ukoliko planirate neko putovanje u toku retrogradnog Merkura, obavezno više, ali zaista više puta proverite svaki detalj naročito ukoliko ste inače skloni "nezgodama" prilikom planiranja i organizovanja puta. I, dajte sebi dovoljno vremena u svakodnevnom rasporedu za neke nepredviđene okolnosti. 

Škorpija

Period od 10. maja do 3. juna trebalo bi da iskoristite da ozbiljno razmislite o vašim odnosima i načinu na koji se u njima ponašate - da li dobijate koliko dajete, da li ste u odnosima ravnopravni sa partnerom ili prijateljima, kakve su vaše potrebe i želje, a šta je od toga zaista ispunjeno. Postavite temelje za promene, a onda sledećeg meseca krenite u akciju.

Strelac

Verovatno je da ćete najjači uticaj retrogradnog Merkura osetiti u pogledu emotivnih veza. Možda ćete primetiti da se vaš partner ponaša drugačije što će vam biti sumnjivo, ali pre nego što planete, obavite iskren i otvoren razgovor o tome. 

Jarac

Posao i svakodnevne obaveze vas prosto ubijaju. Sve se nagomilalo, a vi nikako da uspete da rešite sve što se od vas očekuje. Udahnite duboko, a zatim razmislite o tome šta možete da uradite drugačije, promenite navike, drugačije se organizujte... Posle perioda retrogradnosti, sve bi trebalo da bude bolje. 

Vodolija

Retrogradnost na vas neće previše uticati što je definitivno dobra vest. Jedino što vam može zasmetati jeste to što ćete biti stidljiviji i povučeniji, te je potrebno da uradite nešto lepo za sebe, nešto što vas usrećuje i povezuje sa vašim unutrašnjim detetom. Prijaće vam. 

Ribe

Problemi koji se u ovom periodu mogu javiti ticaće se mahom vašeg doma, bilo da je reč o odnosima sa ukućanima, bilo da je reč o kućnim aparatima. Aparate možete zameniti, bićete mirniji, a kada je reč o bliskim ljudima... Pokušajte da pažljivo i otvoreno razgovarate sa njima - ili ih se samo klonite dok oluja ne prođe.

Foto: Unsplash

Priredila: I. T.

Pročitajte još

Povezane teme

Zodijak

Vikend horoskop od 20. do 22. maja

Nije loše nekada napraviti pauzu, ali nemojte zaboraviti da problemi neće nestati sami od sebe samo zato što ste rešili da ih neko vreme ignorišete. 

Zodijak

Nedeljni horoskop od 16. do 22. maja

Početak nedelje doneće vam osećaj osetljivost i ranjivosti.

Zodijak

Vikend horoskop od 13. do 15. maja

Povoljan je period za organizovanje putovanja...

Zodijak

Nedeljni horoskop od 9. do 15. maja

Saznajte šta vam zvezde predviđaju za nedelju kada Merkur ponovo kreće retrogradno.

Zodijak

Vikend horoskop od 6. do 8. maja

Ostavite brige kod kuće i dobro napunite svoje energetske rezerve.

Zodijak

Nedeljni horoskop od 02. do 09. maja

Možete imati poteškoća da prikažete sebe u najboljem svetlu ove nedelje.

Zodijak

Mesečni horskop za MAJ 2022.

U ovom periodu će se postaviti i pitanje balansa između zavisnosti i nezavisnosti od drugih.

Zodijak

Vikend horoskop od 29. aprila do 02. maja

Nešto u šta ste bili sto posto sigurni vam sada može izgledati potpuno drugačije.

Zodijak

Solarna eklipsa 30. aprila najviše će uticati na ova 4 znaka

Energija solarne eklipse izuzetno je moćna i najčešće se odnosi na način na koji posmatramo sebe.

Zodijak

Nedeljni horoskop od 25. aprila do 1. maja

Dostizanje duševnog mira ono što će vam pomoći da se pripremite za aktivan kraj proleća i početak leta.

Zodijak

Vikend horoskop od 22. do 24. aprila

Udovoljite sebi, jer nije uvek neophodno da negde jurite i budete preplavljeni obavezama.

Zodijak

Nedeljni horoskop od 18. do 24. aprila

Možda ste do sada imali osećaj da tapkate u mestu ili da još niste sigurni kojim putem bi trebalo krenuti, ali se već na početku nedelje stvari pokreću na bolje, u vašu korist.

Zodijak

Vikend horoskop od 15. do 17. aprila

Ovo je vreme za zasluženi odmor, a realizacija planova može da sačeka i sledeću nedelju.

Zodijak

Nedeljni horoskop od 11. do 17. aprila

Oslobađanje tenzije i stresa je ono što ćete uočiti već početkom ove nedelje.

Zodijak

Vikend horoskop od 8. do 10. aprila

Kada se vratite u realnost nemojte se iznenaditi što su vas svi problemi sačekali na istom mestu gde ste ih ostavili i što se nisu magično sami razrešili.