Ališa Vikander iskreno o bolnom pobačaju

33-godišnja oskarovka pre 17 meseci dobila je sina sa kolegom Majklom Fasbenderom.

 

Par se upoznao 2014. na snimanju drame “Svetlo između okeana”, a simptomatično je (u najmanju ruku) to što je lik koji tumači Ališa u filmu u dva navrata prošao kroz bolno iskustvo pobačja.

Par godina kasnije, glumica je u stvarnom životu doživela pobačaj.

“Pobačaj je bio vrlo ekstreman za mene i bolan. Naterao me je da se setim snimanja tog filma. Majkl i ja smo sada ponosni roditelji 17-mesečnog dečaka, ali trebalo nam je vremena”, otkrila je glumica koja se nakon pauze vratila glumi.

Ališu ćemo uskoro imati priliku da vidimo u HBO-ovoj mini seriji pod nazivom “Irma Vep”, u kojoj će se takođe susresti sa temom pobačaja.

“Ponekad je lakše kada prolazite kroz teške trenutke u životu i imate priliku da se povučete. Međutim, u našem poslu neretko ima trenutaka kada prolazite kroz teške okolnosti, ali je neophodno da se smeškate i pojavite na crvenom tepihu. Većina ljudi verovatno ne bi bila u stanju da izađe iz kuće. Međutim, sa druge strane ovaj posao nam omogućava da stvaramo nešto što će drugima pomoći u sličnim situacijama. Teme kojima se bavimo u filmovima, pogotovo ukoliko prođete i sami kroz slično ili čak isto iskustvo, omogućavaju da učinite i jedno dobro delo”, objasnila je Vikander.

Tekst: M.B.

Foto: Profimedia