Dirljivo priznanje Lejdi Gage o seksualnom napadu koji je doživela kao tinejdžerka

Gostujući u emisiji “The Me You Can’t See”, kroz koju Oprah Winfrey i princ Harry žele da uklone stigmu koja se tiče mentalnog zdravlja, Lady Gaga je otkrila da je sa 19 godina bila silovana od strane tadašnjeg muzičkog producenta koji joj je pretio da će uništiti sve što je snimala ako ne skine svoju odeću. Iako je odbila da to uradi, seksualno zlostavljanje se tu nije završilo, a kako je pevačica otkrila, čak se ni ne seća šta se u tom trenutku dogodilo – samo je ostala skamenjena.

Nakon silovanja koja su trajala mesecima, pevačica je i zatrudnela, ali je ostavljena na ulici bez ikakve podrške ili pomoći. Sve ovo je ozbiljno uticalo kako na njeno fizičko, tako i na njeno psihičko zdravlje, a nakon nedelja i nedelja bolovanja, na predlog lekara je otišla kod psihijatra gde joj je dijagnostikovan posttraumatski stresni poremećaj. 

Kako kaže, posledice trauma i danas oseća, a nakon užasno stresnog iskustva, dugo je razmišljala o samopovređivanju, pa čak i o smrti. 

Na kraju, Lady Gaga je priznala da ovom pričom ne želi da izazove sažaljenje, naročito zato što ju je i dalje sramota što je tako nešto doživela. “Kako da objasnim ljudima da imam privilegije, imam novac, imam moć, a osećam se jadno?”, objasnila je pevačica. Jedini razlog zbog kog je otvoreno govorila o svom iskustvu je taj da bi probudila svest o ovom ozbiljnom problemu i podstakla ljude da zatraže, ali i pruže pomoć.

A ona? Ona je dobro.

Fotografija: Profimedia