Dom Ketrin Hepbern na prodaju: Holivudski glamur za 7,2 miliona $

Ako ste ikada želeli da živite u gradskoj kući iz 1890-ih koja je više od 70 godina bila dom holivudske legende Ketrin Hepbern, sada imate priliku. To jest, ako imate 7,2 miliona dolara viška. Prema projektu NYC LGBT Historic Sites, Ketrin Hepbern je volela svoj dom na adresi 244 East 49th Street od 1931. godine do 2003. godine, kada je preminula. Nekoliko puta je izdavan u poslednjih nekoliko decenija i sada je oglašen za prodaju putem Lise Larson iz Sotheby’s International Realty.

Lako je videti kako neko može provesti veći deo života u ovakvom mestu. Brownstone kuća od 4.560 kvadratnih metara ima četiri spavaće sobe (sa velikim prozorima, prostranim ormarima i pogledom na baštu) i tri i po kupatila (obiluju kadama sa nogarama). Plafoni u dnevnoj sobi su visoki 11 stopa, i enterijer koji oživljava eru starog Holivuda. Dragoceni Juliette balkon upotpunjuje dvorište na dva nivoa.

Dok su renoviranja tokom godina donela unapređenja uključujući Sub-Zero frižider, vinski hladnjak i Thermador šporet sa šest ringli, mnogo arhitekture i detalja ostalo je originalno, poput kamina (da li smo spomenuli da ih ima šest?) i glumičinog originalnog ogledala sa toaletnim stolom u glavnoj spavaćoj sobi.

Izbor nameštaja i umetničkih dela sa privlačnom šemom boja je jednostavno šarmantan, a tu je i činjenica da se zgrada nalazi među samo 19 drugih sa pristupom istorijskom i očigledno ekskluzivnom zelenom prostoru Turtle Bay Gardens—a deo koji je sada preimenovan u čast Hepburn. Na kraju krajeva, ona je bila strastveni ljubitelj ovog otvorenog prostora, prema The New York Timesu, čisteći sneg zimi i sadeći divlje cveće na proleće.

Ova radost življenja je nešto što će sledeći vlasnik ove kuće nesumnjivo osetiti kada se prvi put suoči sa njenim svetlim, prozračnim prostorom. Četvorostruka oskarovka i kulturna senzacija Ketrin Hepbern ne bi želela ništa manje.

Foto: Profimedia

Tekst: Natalija Kunić