Gotički glamur na Netflixu: Ketrin Zita Džons je Mortiša Adams u novoj seriji Tima Burtona

Uz reči “Porodica Adams” sigurno vam se u mislima pojavi zvuk pucketanja prstima. Najmorbidnija porodica iz našeg detinjstva dobija mini seriju – a režiraće je maestralni Tim Burton. Kada razmišljamo o kastingu, pomislimo kako ne možemo da zamislimo nikog drugog do Adželike Hjuston u ulozi matrijarha porodice ali američki režiser nam je po ko zna koji put pokazao da može da nas iznenadi. Burton je lik Mortiše Adams dodelio velškoj glumici Ketrin Ziti Džons, koja će se pridružiti već poznatoj glumačkoj postavi. Luis Guzman glumiće njenog ludo zaljubljenog supruga Gomeza, dok je glavnu ulogu dobila Džena Ortega čiji je lik Sreda u fokusu istoimene serije.

Niko nije veći simbol gotičkog glamura od Mortiše Adams. Možda ona mrzi sve vesele boje našeg spektra, ali njene duge crne haljine izazivaju sjaj u oku kod svakog ljubitelja mode. Da je Mortiša holivudska zvezda, ona bi se za crveni tepih obukla isto kao i Ketrin Zita Džons na afterpartyiju dodele Oskara 1998. godine. Sem duge  crne kose i promuklog glasa, glumica će ovoj ulozi doneti i njen već  dugo prepoznatljiv stil, čiji je zaštitni znak vamp crna haljina kao ona koju je nosila na dodeli Zlatnog globusa 2018. godine  koju je dizajnirao Zuhair Murad.

Serija će imati 8 epizoda i pratiće Sredu koja je sada već student na fakultetu “Nevermore”. Ova misterija prikazaće nam kako se ona nosi sa svojim natprirodnim mogućnostima, ali i njene pokušaje da spreči masovna ubistva koja terorišu grad. Uz sve to, ona mora da otkrije tajnu koju njeni roditelji kriju već 25 godina. Producent filma, Tim Burton je poznat po svojim blokbasterima “The Nightmare Before Christmas”, “Corpse Bride” i “Edward Scissorhands”.

Tekst: Tamara Mladenović

Fotografije: Instagram