Kajli Džener je trudna, ali nas to nije trebalo ni da zanima – a evo i zašto

Neko nas je pogrešno naučio da ne postoje glupa pitanja. 

Naravno da postoje. Možda ne toliko glupa, koliko ona koja nisu na mestu, jednostavno pogrešna.

“Što si tako mršava, jel’ jedeš nešto?”

“Pa hoćete se venčavati više, šta čekate?”

“Odakle ti taj ožiljak?”

“Zašto ste raskinuli?”

“Da nisi možda trudna”?

U tim trenucima ljudi zaborave da radoznalost JESTE ubila mačku i da zaista treba da znaju nešto, verovatno bi znali. Kao da nam je socijalna inteligencija preko noći isparila, odbacujemo sve što nas čini ljudima samo da bismo dobili neki sočan trač. Čak i životinje imaju u sebi empatiju, pa vas ližu baš tamo gde nas najviše boli, a šta mi radimo? Trljamo so na tuđe rane, kao da će nam to zatvoriti naše.

I tako je javnost dala sebi za pravo prethodnih dana da pita da li je Kajli Džener opet trudna. Izgradili smo kule i gradove, i u tuđe dvorište više ne zadiremo, ali u tuđ stomak – što da ne. Merimo joj obim u santimetrima i gledamo koliko su joj porasle grudi, samo jer mislimo da je baš sve što javna ličnost radi stvar javnog interesa. A zapravo, baš malo toga i jeste.

Ona je juče na društvenim mrežama objavila dirljiv video u kojem se jasno vidi zašto je vest da je trudna prvih nekoliko meseci želela da zadrži samo za sebe. Intimni trenuci jedne porodice su svetinja – a zna se kako se prema svetinjama odnosi. Ipak, u doba kad smo svi pomalo Veliki brat, jako je teško sakriti neke stvari.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kylie 🤍 (@kyliejenner)

 

U 2021. je krajnje neukusno raspravljati o plodnosti žene – pitajte Dženifer Aniston, sigurno će vam potvrditi. U bilo kojoj godini je to neukusno, ali ajde uzećemo u obzir da smo evoluirali kao društvo u novom milenujumu. A da li smo? Za moderno društvo koje drži i do tradicionalnih vrednosti, brzo smo zaboravili ono što su nas bake naučile – da se takve vesti ne dele pre 12. nedelje.

Pritom, nekome te vesti nisu radosne. Trenutno ili genaralno. Nije naša stvar.

Sledeći put kad neka žena naruči sok umesto uobičajnog belog vina, hajde da je ne pitamo “O, pa ko je to nama trudan?” 

NAMA niko.

Tekst: Tamara Mladenović

Fotografije: Profimedia, Instagram