Mesečni horoskop za JANUAR 2022.

OVAN

Pred vama je mesec u kom se možete nadati poslovnom napretku i uspehu. Vaša profesionalna lestvica vas može odvesti visoko, ali ćete prvo morati da promenite neke ciljeve i da donesete neke nove odluke u skladu sa njima. Nema potrebe za brigom jer vreme neće biti izgubljeno, već uloženo. Ako ste planirali otiskivanje u novu karijeru, iskoristite podršku neba i već ovog januara počnite da radite na tome, nakon čega će vam se pružiti sjajna prilika da usavršite sebe. Vreme uloženo u edukaciju i sticanje novih veština svakako neće biti uzaludno, čak je i poželjno bar obnoviti gradivo iz pojedinih oblasti za koje znate da će vam biti potrebne. Nastojte da održite fleksibilnost po pitanju finansija, dok iznenadne ili veće prilive novca od očekivanih možete dobiti poslednjih dana januara.

Oslonite se na svoje instinkte kada je ljubav u pitanju, jer vam ovaj mesec može doneti mnogo više zabave i novih lica koja će poželeti da bar neko vreme provedu u vašoj blizini. Usamljenim Ovnovima pažnja može prijati, ali njihov fokus je ipak usmeren u samo jednom pravcu i ka jednoj osobi koja može biti iz njihovog poslovnog okruženja. Januar mesec postaviće jednu veliku i vrednu lekciju pred ovaj znak zodijaka koja će se ticati prijateljstva, pravih vrednosti i otpuštanja onih odnosa koji više ne rezonuju sa vašim životnim stavovima. Odluka o presecanju i stavljanju tačke na neko prijateljstvo može biti bolna, ali i jedino ispravno rešenje. Zauzeti Ovnovi se mogu nasloniti na svog partnera i porodicu dok popločavaju svoj put ambicijama, jer im upravo ovo polje pruža najjaču podršku za postizanje svojih ciljeva.

BIK

Želja za učenjem može biti izuzetno jaka kod mnogih pripadnika ovog znaka, pa ukoliko ste planirali da proširite svoje obrazovanje iz oblasti koja vas je sada zanimala tek kao hobi, znajte da je taj trenutak došao. Period za sticanje novih znanja počinje sa januarom, a do marta meseca imaćete mogućnost da se odlučite na taj korak. Ovo je ujedno i period u kom ćete promeniti neke svoje ciljeve ili čak i ambicije, jer su dosadašnji planovi zahtevali dosta žrtve i napora sa vaše strane. 

Donosite jedan sasvim realan plan do kraja januara, bilo da se radi o delimičnoj ili apsolutnoj promeni na dosadašnjem polju posla i karijere. Pojedini pripadnici ovog znaka opredeliće se za neko uzbudljivo putovanje koje su nekada morali da odlože sticajem okolnosti koje sada više nisu faktor. 

Osim proširenja vidika, promena okruženja donosi vam i upoznavanje sa novim ljudima, te ćete na taj način proširiti i svoj krug prijatelja sa kojima ćete uspeti da pronađete mnoštvo zajedničkih tačaka. Usamljeni Bikovi upravo na ovakvom jednom putovanju mogu upoznati osobu koja bi lako mogla da im ukrade srce, pa je ovo i veliki razlog da se pokrenete i unesete novine u svoju dosadašnju svakodnevicu. Kraj januara i početak februara zauzetim Bikovima donosi mogućnost da svoj odnos sa partnerom dodatno učvrste, naročito ako se sada nalaze na prekratnici ili putu koji smatraju izazovnim. Period turbulencija u prvoj polovini meseca pokazaće koliko je vaš odnos stabilan i jak, ali će ujedno ukazati na kojim poljima je potrebno uložiti više zajedničkog truda.

BLIZANCI

Iako možda mislite da imate vremena za premišljanje oko donošenja nekih bitnih odluka, sva je prilika da ćete se naći u nebranom grožđu ako odmah ne krenete u akciju. Sa jedne strane pokušavate da okrenete novi list i upustite se u novu poslovnu avanturu, dok vas sa druge strane čeka posao koji polako privodite kraju ali nikako da smognete snage da obećano i završite. Na poslovnom planu mnogim pripadnicima ovog znaka otvara se mogućnost za napredovanje koje će biti aktuelno gotovo tokom cele 2022. godine, dok će pojedini Blizanci imati potrebu za novim intelektualnim izazovima, zbog čega će im biti omogućeno da prošire svoje horizonte. Primena novostečenog znanja biće za vas najbolja strategija za ostvarivanje poslovnih ciljeva koji mogu imati dugoročne efekte na vaše polje karijere, ali i polje finansija. Oni koji razmišljaju o saradnji sa inostranstvom već od ovog meseca dobijaju siguran oslonac, a mogu računati i na napredak velikih razmera. Ne zaboravite da je dugouzlazna linija idealan plan, a da bi sa plimom i osekom trebalo da naučite da talasate, te da će i vaš napredak na ovim poljima biti postepen.

Na početku samog meseca mnogi Blizanci koji plove romantičnim vodama mogu se susresti sa zahtevima partnera koje bi valjalo saslušati i ispoštovati, a na mnoge i odgovoriti. Krizni period kroz koji partner prolazi zahtevaće od vas više angažmana i podrške, a ponekad ćete vi biti glavni i odgovorni za donošenje odluka koje se tiču budućnosti vaše veze. Šta god odlučili, dobro razmislite o posledicama odluka koje donesete.

Ostatak astrološke prognoze za ovaj mesec možete pročitati u našoj redovnoj astro rubrici na linku tu vas čekaju i dnevni, nedeljni godišnji horoskop, koji je za vas pripremila naša astrološkinja Gordana Antić.