Mesečni horoskop za novembar

OVAN

Početak meseca će većini Ovnova doneti osećaj mira i spokoja. Delovaće vam kao da se svet oko vas usporio i da nema razloga bilo gde da žurite. Bitni projekti i odluke u ovom periodu mogu biti odloženi i ovo vam može doneti osećaj olakšanja. Vaša pažnja će više biti usmerena na vaše bližnje i njihove potrebe nego na bilo kakve obaveze, posao i karijeru.

Osećaj mira i opuštenosti može potrajati i nekoliko nedelja. Ako se osvrnete na sve ono što ste uradili u proteklih par meseci moguće je da ćete zaključiti kako ste prebrzo napravili veliki iskorak. Nije loša ideja da još jednom preispitate urađeno, popravite ono što može da se popravi i učvrstite svoju poziciju. Ako ste posvetili vreme učenju nečeg novog vrlo je izvesno da ćete morati da se vratite na određene lekcije i ponovite ih, možda i nekoliko puta, sve dok ne budete u potpunosti zadovoljni rezultatima i sigurni u svoje znanje. Moguće je da ćete se na momente osetiti zbunjeno, možda čak i izgubljeno i u ovim trenucima je najbitnije da ne paničite i oslonite se na najbliže prijatelje i ljude u koje imate poverenje i na koje uvek možete da se oslonite.

Ovo je mesec koji će staviti snažan akcenat i na pitanje bezbednosti i sigurnosti, što će se verovatno odnositi i na vaše emotivno stanje i na vaše finansije. Partner će prolaziti kroz težak period i na vama će biti da mu pružite neophodnu podršku. Nećete moći da budete u potpunosti sigurni kada će nastupiti određene promene i zato bi najbolje bilo da od starta budete spremni.

BIK

Bikove očekuje mesec velikih i značajnih dešavanja, kako na privatnom, tako i na poslovnom planu. Snažan akcenat će biti na međuljudskim odnosima u vašem životu, što vas može navesti da razmislite o sprovođenju određenih promena.

Pred vama će se naći izbor koji vas može odvesti u dva potpuno različita karijerna pravca. Mnogo toga ste uspeli da uradite na ovom polju u poslednjih godinu dana i sada se možete osetiti kao da ste prerasli svoje okruženje. Pritisak koji je neko usmerio ka vama će vam delovati potpuno bespotrebno i imaćete snažnu želju da se oslobodite stega i zakoračite u nešto novo. Ova želja za promenom se može odraziti i na odnos sa voljenom osobom, verovatno delom zato što oboje donekle zavisite jedno od drugog. Sva je prilika da ni vi ni partner nećete biti u potpunosti sigurni šta bi najbolje bilo da uradite. Možete očekivati ozbiljne diskusije i rasprave, ali najmudrije bi bilo da se bar neko vreme uzdržite od donošenja odluke koja može drastično uticati na vaše živote.

Polovinom meseca celokupna atmosfera i vaš unutrašnji osećaj će se potpuno promeniti. Počećete ponovo da pronalazite svoj unutrašnji glas i osećaj slobode. U vama će se ponovo probuditi zdrava radoznalost o samom sebi i ulozi koju imate u svetu. Ovo je odličan period za introspekciju i istraživanje sopstvene psihe, unutrašnjih strahova i psiholoških problema. Imaćete priliku mnogo toga da naučite o stvarima koje vas motivišu i utiču na vaš emotivni život.

Ostatak astrološke prognoze za ovaj mesec možete pročitati u našoj redovnoj astro rubrici na linku tu vas čekaju i dnevni, nedeljni godišnji horoskop, koji je za vas pripremila naša astrološkinja Gordana Antić.

Foto: Pexels