Mesečni horskop za MAJ 2022.

OVAN

Maj će za većinu Ovnova biti izuzetno dinamičan i interesantan period. Finansijska situacija vam se može drastično promeniti, a na vama će biti da okolnosti iskoristite u svoju korist. Neka dešavanja na koja nikako nećete moći da utičete vam mogu doneti prijatno iznenađenje.

Imperativ u ovom periodu će biti prilagođavanje novonastalim situacijama. Pred vama će se ređati izazov za izazovom, ali budite sigurni da ćete uz dovoljnu količinu uloženog truda, vremena i energije biti u stanju da sve preokrenete u svoju korist. Shvatite promene koje se dešavaju kao nove prilike i prigrlite mogućnosti da nešto unapredite u sopstvenom poslovanju, ili u svojim ličnim finansijskim planovima.

Polovinom meseca novi planovi će početi da dobijaju formu u vašoj glavi, ali nemojte se iznenaditi ako se nađete na raskršću i ne budete isprva bili sigurni kojim putem dalje da nastavite. Izbor vas u prvom trenutku može paralisati, jer ste svesni težine odluka koje donosite, ali podrška neba koju u ovom periodu imate znači da će budućnost biti svetla.

Ovo je idealno vreme i da saopštite svetu svoje vizije i ideje. Do kraja meseca uhvatićete pun zalet i ništa vam neće stajati na putu.

Polje partnerstva u ovom periodu govori o izazovima, ali i o želji partnera da ispuni vašu volju. Moguće je da će partner težiti da ostvari izvesnu dozu samostalnosti, ali konačne odluke će ležati na vama. Uz malo volje pred vama će se otvoriti novi horizonti koji vas mogu odvesti u zanimljivo putovanje, ili neki za vas novi tip edukacije.

BIK

Mnogi Bikovi će od samog početka meseca biti u neprestanoj akciji. Maj će biti intenzivan i dinamičan, donoseći sa sobom nove izazove i potrebu za donošenjem bitnih životnih odluka. Bićete u situaciji da preispitate neke svoje stavove i možda delom promenite životni stil. Pred vama će se naći nove opcije i na vama će biti da dobro razmislite i odlučite kojim putem dalje želite da nastavite.

Ovo je i period za tihu introspekciju. Nađite vremena samo za sebe, osamite se i dobro razmislite o svojim kvalitetima, o veštinama koje u životu možete bolje da iskoristite i šta je ono u čemu još uvek niste dostigli željeni nivo i na čemu bi valjalo poraditi. Preispitajte svoje stavove i iskustvo i fokusirajte se na one jedinstvene stvari koje samo vi možete da pružite u poslovnom okruženju ili u vezi.

U ovom periodu će se postaviti i pitanje balansa između vaše zavisnosti i nezavisnosti od drugih. Razmljivo je da neke stvari želite da uradite sami, ali svakome je u životu nekada potrebna pomoć, nemojte se plašiti ni da je primite, ni da je pružite.

Polovinom meseca se možete naći u situaciji koja je u potpunosti izvan vaše kontrole. Ovo vas može ostaviti sa osećajem nemoći i nezadovoljstva, ali nemojte odmah očajavati, jer ovakve okolnosti neće potrajati. Već krajem meseca mnoge stvari će se iskristalisati i biće vam jasnije šta želite i šta ne želite da radite. Vaše samopouzdanje će rasti iz dana u dan i osetićete se zadovoljnije, opuštenije i snažnije.

Ostatak astrološke prognoze za ovaj mesec možete pročitati u našoj redovnoj astro rubrici na linku tu vas čekaju i dnevni, nedeljni godišnji horoskop, koji je za vas pripremila naša astrološkinja Gordana Antić.

Foto: Pexels.com