Vikend horoskop od 15. do 17. oktobra

OVAN:

Vaš intelekt privlači istomišljenike, a među njima se ovog vikenda može izdvojiti neko ko vam je posebno zanimljiv. Zapitajte se da li ste spremni da uskočite u avanturu koja vam se pruža, ili je energija te osobe previše jaka za vaš senzibilitet. Istina je da možete ovog vikenda postići sve što ste planirali, ali vam je takođe potreban i odmor, jer planetarna pozicija vašeg neba obećava dinamičnu narednu nedelju.

BIK:

Ukoliko želite da pokažete najmilijima koliko vam znače, iskoristite planetarnu energiju ovog petka i subote da im to i pokažete. Okupljanje ili zajedničko putovanje nesumnjivo će prijati svima, a vaša lekcija ovog vikenda je da i vi naučite da primate ljubav i pažnju koju poklanjate drugima. Zauzeti Bikovi mogu ovog vikenda naići na nerazumevanje ili ljubomoru od strane partnera, jer još neko pored njega zahteva vašu pažnju.

BLIZANCI:

Postavljanje balansa između onoga što želite i onoga što bi trebalo da učinite bi ovog vikenda moglo biti krajnje komplikovano za vas. Želite da udovoljite sebi, ali neki vid partnerskog odnosa od vas može očekivati da se pružite više nego što ste dugački. Želeti i hteti nije isto i zato nekada morate žrtvovati hedonizam zarad cilja koji ste sami predodredili. Planetarna energija vas podseća da je potrebno da odredite svoje mesto pod suncem.

Pročitajte još i: Mesečni horoskop za oktobar 2021.

RAK:

Dobijate nalet energije kreativnosti koju možete iskoristiti u potpunosti na poslovnom planu, ali to vas ne sprečava da deo te energije usmerite i na svoje neposredno okruženje, kako na poslu, tako i u privatnoj životnoj sferi. Iznenadite partnera tako što ćete organizovati nešto u čemu ćete zajedno učestvovati. Bitno je da se ovog vikenda ne držite slepo rutine, plana i programa, već da dozvolite svom kreativnom geniju i unutrašnjem osećaju da vas vode.

LAV:

Vaša strastvena i bezuslovna podrška značiće osobi koju smatrate bliskom. Jedan vaš poziv nekome može promeniti svet, a vaša iskrena ljubav je ono što druge inspiriše. Ipak pronađite balans, jer podrška koju pružate utiče i na to kako se vi osećate. Već od subote možete očekivati da ćete osetiti potrebu da se malo povučete i distancirate od drugih, kako biste se energetski regenerisali za narednu nedelju. Vikend je takođe pogodan za obnavljanje intime sa partnerom, zato se prepustite svojim emocijama.

DEVICA:

Priznavanje ranjivosti i greške stvara mogućnost za bolje razumevanje između vas i jedne osobe iz vašeg najužeg okruženja. Odnosi sa kolegama ovog petka takođe mogu biti ispunjeni tenzijom, ali ono što je najbitnije su otvorenost i spremnost za saradnju. Izdvojite vreme za partnera ovog vikenda, ili osobu za koju želite da to bude, ali ne zaboravite da je iskrenost najlepši i najviši oblik intimnosti.

Astro prognozu za ovu nedelju možete pročitati u našoj redovnoj astro rubrici na linku, tu vas čekaju i dnevni, mesečni i godišnji horoskop, koji je za vas pripremila naša astrološkinja Gordana Antić.

VAGA:

Odajte sebi priznanje tako što ćete sebe nagraditi ovog vikenda. To ne mora biti ništa luksuzno, skupo, niti materijalno. Nekada je i pet minuta meditacije i mira dovoljno da se osetite mnogo bolje. Poenta ovog gesta je da shvatite da ste vredni ljubavi koju ste tako navikli da pružate drugima, pa je red da isto tako tretirate i sebe. Jednom kada osetite balans unutar sebe poželećete da istu sliku projektuje i na odnos sa pratnerom. Ne plašite se da započnete taj bitan razgovor ovog vikenda.

ŠKORPIJA:

Ovog vikenda se pojavljuju nove mogućnosti koje mogu poboljšati vaše finansijsko stanje. Kontakti, razgovori, preporuke, nova poznatsva – sve su to načini uz pomoć kojih možete doći do neke bitne informacije koja može biti inicijalna kapisla za stvaranje nove finansijske mogućnosti. Uživajte u prijatnim razmenama sa strancima na društvenim dešavanjima i ne stidite se da zablistate pred njima. Izađite iz sopstvene senke i pokažite svoje kvalitete.

STRELAC:

Darivanjem nepotrebnih stvari iz vašeg okruženja oslobađate se energije koja vas može činiti da se osećate sputano. Bilo da poklanjate prijateljima ili dajete u dobrotvorne svrhe, najbitnije u celom procesu da dajete od srca sve što drugima pružate. Što više pružate, nebo vam više donosi. Tokom vikenda može se dogoditi neplanirana promena plana, jer niste računali na potrebe nekoga iz svoje neposredne blizine. 

JARAC:

Vaša podrška i lepa reč mogu značiti vašim prijateljima više nego što i možete da zamislite. Podstaknite i osnažite ih da iskoriste svoj potencijal, ali im i pružite konstruktivni savet. Od vas niko ne očekuje da ga potapšete po ramenu, već vam se ljudi uvek obraćaju sa razlogom, jer imate sposobnost da realno sagledate sve činioce u svakoj jednačini. Odvojite dovoljno vremena ovog vikenda za svoju porodicu, jer je vaša pomoć dobrodošla i na tom polju.

Pročitajte još i: Ako želite da manifestujete zdravu i harmoničnu vezu, mlad Mesec u Vagi je savršen trenutak za to

VODOLIJA:

Imate mogućnost da tešku situaciju na poslu pretvorite u skladnu i daleko bolju zahvaljujući svojim lepim manirima i prijatnim rečima. Možda vas kriza u odnosu sa kolegama ili klijentom pritiska, ali vaše sposobnosti da napravite situaciju u kojoj će na kraju svi biti zadovoljni je razlog zašto se drugi izmiču kada su pregovori neophodni. Odvojite malo vremena za sebe ovog vikenda, posao nigde neće pobeći, ali vaše socijalne baterije su pri kraju.

RIBE:

Odvojite ovaj vikend za sticanje novih znanja i iskustava. Možete provesti neko popodne u muzeju ili tako što ćete pripremiti za sebe i svoje bližnje ručak sa jelima drugih nacionalnih kuhinja. Vikend je pogodan za istraživanje novih kultura, učenje stranog jezika, ali i planiranje putovanja. Dok tako lutate sa kontinenta na kontinent ne zaboravite da neki zdravstveni problemi neće nestati sami od sebe i da je potrebno da obratite pažnju na sopstveno zdravlje.

Foto: Unsplash

Autor horoskopa: Godrana Antić