Dođite i vi da pogledate humanitarnu predstavu „Brod plovi za decu rudara“ koju je podržala humanitarna fondacija Novak Đoković

Udruženje dramskih umetnika Srbije na humanitarnoj misiji prikupljanja sredstava za decu rudara nastradalih u rudniku Soko u Sokobanji; Novak Đoković Fondacija duplira iznos svih prodatih karata za predstavu u podršci ovom plemenitom činu.

 

Novak Đoković Fondacija još jednom je pokazala da snažno stoji uz svu decu, podržavši humanitarni događaj Udruženja dramskih umetnika Srbije „Brod plovi za decu rudara“. Cilj ovog događaja je prikupljanje sredstava za decu rudara nastradalih u rudniku Soko u Sokobanji, a predstava će biti izvedena 3. juna u velikoj sali Mts dvorane (bivši Dom sindikata). Novak Đoković Fondacija izdvojila je sredstva za ovu svrhu otkupivši jedan deo ulaznica, a dodatnu podršku pružiće tako što će na svaku naknadno kupljenu ulaznicu odgovoriti donacijom u istom iznosu.

„Novak Đoković Fondacija se sa zadovoljstvom priključuje humanitarnoj predstavi Udruženja

dramskih umetnika Srbije. Sreća i dobrobit dece su primarni cilj našeg delovanja i nadamo se da ćemo ovim doprineti da deca sokobanjskih rudara imaju što bolje uslove za odrastanje. Takođe smo počastvovani što smo u mogućnosti da prisustvujemo čuvenoj predstavi u izvedbi naših najtalentovanijih umetnika, koji su pre svega dobri i empatični ljudi. Pozivamo i sve druge kompanije koje imaju volje i mogućnosti da nam se priključe. Deljenjem istih vrednosti i udruživanjem oko zajedničkih ciljeva možemo da postignemo mnogo i upravo je predstava „Brod plovi za decu rudara“ najbolji pokazatelj toga“, rekla je ovom prilikom Maja Kremić, nacionalna direktorka Novak Đoković Fondacije.

Predstava „Brod plovi za decu rudara“ bazirana je na kultnoj predstavi „Brod plovi za Beograd” koja je na repertoaru Ateljea 212 još od 1997. godine. Za ovo specijalno izvođenje, predstava će biti dopunjena kratkim scenama iz popularnih predstava, monologa, recitala poezije i muzičkim numerama. Posetioci će imati priliku da puna dva sata uživaju u popularnim pesmama i tekstovima čiji su autori Ivo Andrić, Ljubomir Simović, Radjard Kipling, Duško Radović i mnogi drugi.

„Sigurna sam da je mnogima poznat sada već tradicionalni ispraćaj odlazeće godine u Ateljeu 212 pod nazivom “Brod plovi za Beograd”. 3. juna priredićemo sličan program čiji će prihod otići deci nesrećno stradalih rudara u rudniku Soko. Mi glumci pružićemo, uz pomoć baletskih umetnika i poznatih muzičara, bogat i raznovrstan program uz koji će se publika dobro provesti, a istovremeno učiniti i jedno dobro delo. Pozivam sve one koji su u mogućnosti, da nam svojim prisustvom pomognu u ovom humanom poduhvatu“, poručila je glumica Gorica Popović, idejni tvorac predstave „Brod plovi za Beograd”.

Ovaj humanitarni projekat podržali su mnogi glumci među kojima su i Andrija Milošević, Nebojša Dugalić, Vojislav Brajović, Tanja Bošković, Srđan Timarov, Aleksandar Srećković Kubura, Sloboda Mićalović, Gordan Kičić, Katarina Žutić, Tamara Dragičević, Uroš Jakovljević, Dejan Dedić, Radivoje Bukvić, Dragana Mićalović, Ljilja Dragutinović, Aljoša Vučković, Milan Mihailović, Milena Živanović, Nenad Ćirić, Katarina Gojković, Jelena Gavrilović, Dušica Novaković, Ivan Mihailović i Sofija Juričan.

Muzičku podršku događaju pružiće orkestar sastavljen od poznatih beogradskih muzičara Vladimira Maričića, Nenada Petrovića, Dušana Dude Bezuha, Bate Božanića i Dušana Ivaniševića, a doprinos svojim nastupima daće i Biljana Krstić, radionica „Bistrik”, Bojana Stamenov, Vlada i Bajka, operska pevačica Nataša Tasić Knežević, pijanista Stefan Ćirić, kao i plesni studio Dance Factory.

Ulaznice za predstavu su dostupne na blagajni Mts dvorane po ceni od 2000 RSD, a osim kupovinom ulaznica zainteresovani pojedinci i kompanije sredstva mogu uplatiti na tekući račun Udruženja dramskih umetnika Srbije na broj računa 200-2711270101033-28 uz napomenu da se sredstva uplaćuju za Fond solidarnosti UDUS, porodice rudara.

Tekst: Promo

Foto: Promo