Ko su favoriti na Pesmi za Evroviziju 2024?

Nakon dva polufinalna takmičenja na “Pesmi za Evroviziju”, gde se predstavlja po 14 kompozicija, najboljih osam iz svakog polufinala boriće se 2. marta u velikom finalu za pobedu. Najbolja pesma – po glasovima publike i stručnog žirija, predstavljaće Srbiju na Evroviziji u Malmeu.

Prethodne dve godine došlo je do velikih promena u organizaciji ovog festivala, što se najbolje videlo u odabiru kompozicija koje je Srbija slala kao svoje prestavnike. Numere sa etno prizvukom pale su u drugi plan, zarad izvođača sa modernijim i neobičnijim zvukom.

Tako smo prošle godine kao predstvanika zemlje imali Luka Bleka, koji je u pesmi “Samo mi se spava” pevao o potrebi za kolektivnim društvenim buđenjem. Godinu dana ranije cela Evropa aplaudirala je Ani Đurić Konstrakt za pesmu “In corpore sano”, inspirisanu korona virusom.

Čini se da će ove godine biti prilično neizvesno ko će odneti pobedu. Među 28 kompozicija, izdvojilo se nekoliko koje su uveliko favoriti. Pored, miljenice, Konstrakte sa pesmom “Novo, bolje”, u top 10 izvođača našla se i Anđela Ignjatović Breskvica sa numerom “Gnezdovo orlo”, zatim Zejna, Iva Lorens, a tu su i muški vokalisti – Džordži, Filip Baloš I Filarri. Sve favorite i njihove numere poslušajte u nastavku.

Konstrakta – Novo, bolje 

Breskvica – Gnezdo orlovo

Zejna – Najbolja

Iva Lorens – Dom

Filip Baloš – Duga je noć 

Džordži – Luna park

Filarri – Ko je ta žena 

Lena Kovačević – Zovi me Lena

Teya Dora – Ramonda

Foto: Instagram/Youtube