Nakon Spajdermena Tom Holand oživeće Šekspirovog Romea

Zvezda Spajdermena, Tom Holand, vratiće se na londonsku scenu za svoju prvu veliku pozorišnu ulogu od debija u Bili Eliot: Mjuzikl. Holand će igrati Romea u novoj Vest End produkciji Romeo i Julija reditelja Džejmija Lojda, koja će se prikazivati u pozorištu Vojvode od Jorka 12 nedelja, počevši od 11. maja. Lojd je opisao Holanda kao “jednog od najvećih, najuzbudljivijih mladih glumaca na svetu” i rekao da je “čast poželeti mu dobrodošlicu na Vest End”.

Tom se proslavio kao Marvelov superheroj u blokbaster filmovima još od 2016, a prošlog leta je rekao da uzima pauzu od glume nakon uloge u seriji The Crowded Room, psihološkom trileru koji je takođe producirao. Zvezda je postala jedan od najpoznatijih mladih britanskih glumaca na ekranu, ali svoju karijeru duguje sceni.

Kao dete plesao je u lokalnoj grupi, a nakon što je uočen od strane lovca za talente, pozvan je na audiciju za londonsku produkciju Bili Eliot: Mjuzikl. Predstavi se priključio 2008 kao sporedan lik, da bi potom preuzeo I glavnu ulogu. Nakon što je napustio šou etablirao se kao filmski glumac.

Dalji kasting za Romea i Juliju tek treba da bude objavljen. Lojd je poznat po postavljanju smelih verzija klasičnih predstava predvođenih mega zvezdama kao što su Doktor Faustus sa Kitom Haringtonom, Izdaja sa Tomom Hidlstonom i Galeb sa Emilijom Klark. Njegova nova produkcija mjuzikla Bulevar zalaska sunca, sa Nikol Šerzinger, nedavno je završila rasprodatu predstavu u londonskom teatru Savoj i trebalo bi da se prebaci na Brodvej.

Romeo i Julija je naglašena kao „pulsirajuća nova vizija Šekspirove besmrtne priče o tvorcima reči, ljubavnicima i borcima“.

foto: Profimedia