Šta nas sve očekuje na festivalu Dah Teatra 2023?

Treće izdanje DAH Teatar Festivala UMETNOST I LJUDSKA PRAVA, biće održano od 20. juna do 24. juna 2023, na različitim lokacijama u Beogradu. Festival povezuje umetnike i branioce ljudskih prava jedne sa drugima i sa širom zajednicom, sa ciljem da podstakne i osnaži građane da reaguju protiv nepravdi, da preuzmu aktivnu ulogu u promenama u svojim sredinama.

Pod tema festivala je Zauzimanje za drugog je borba za nas same, pod tim sloganom će biti organizovan Forum, sa ciljem da unesemo više empatije i saosećanja u ovo vreme u kome svi živimo, postavljajući pre svega ljudskost ispred ličnih (sebičnih) potreba. Program obuhvata pozorišne predstave, radionice, instalacije, koncerte, razgovore, filmove i stvaranje originalnog murala. Umetnici i aktivisti dolaze iz Argentine, Jermenije, Australije, Brazila, Danske, Nemačke, Holandije, Kosova, Norveške, Italije, Srbije i SAD. Na samom kraju Festivala Marčelo, aktivista za prava mladih, će održati koncert.

Partneri projekta su: UK Parobrod, Malo pozorište „Duško Radović“, Dorćol platz, Silosi, Institut za umetničku igru, Centar za kulturnu dekontaminaciju (CZKD), Košutnjak, „Pionirski grad”, Studentski park, Kulturni centar Beograda (KCB), KROKODILov centar. Projekat finansira Evropska unija (Delegacija EU u Beogradu), takođe je podržan od strane: Ambasade Savezne republike Nemačke u Beogradu, Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu, Grada Beograda – sekretarijat za kulturu. Aktivnosti DAH Teatra u 2023. podržani su od strane Ministarstva kulture Republike Srbije.

 Foto: Promo

Tekst: Promo