4 esencijalna ulja koja mogu loše uticati na vašu kožu

Snalaženje u svetu nege kože veoma je teško, a postane još teže onda kada saznamo da sastojci u koje smo verovali i polagali nade, zapravo i nisu toliko dobri.

Pričamo o esencijalnim uljima, za koja mnoge žene veruju da im mogu doneti večnu mladost i lepotu, a koja su zapravo veoma iritantna za vašu kožu. Iako zvuče slatko i nevino, esencijalna ulja su zapravo visoko koncentrovane esencije koje mogu dovesti do oštećenja i iritacije kože. “Sa porastom popularnosti prirodne nege kože, sve više i više proizvoda formuliše se sa esencijalnim uljima, koja su poznati iritatori kože”, kaže dermatolog Joshua Zeichner. “Ljudi u svojim umovima imaju tu ideju da je sve što je prirodno zapravo nežno, ali na primer, otrovni bršljen je prirodan, kao i kopriva, ali to nećete staviti na svoju kožu, zar ne?!”

Pošto je svaki proizvod formulisan drugačije, vaša hidratantna krema sa “organskom” lavandom može sadržati nagoveštaj ulja lavande, dok krema iz drogerije može sadržati čitavo jedno polje. Ipak, pre nego što doživite krizu i bacite sve iz svojih beauty ormarića, morate znati da uprkos svojim negativnim stvarima, esencijalna ulja (u razblaženim dozama) imaju prednosti takođe.

Kako bismo vam pojasnili čitavu tu priču i sprečili vas da sami iziritirate svoju kožu, predstavljamo vam sve što morate znati o četiri najpopularnija esencijalna ulja.