4 načina da se brinete o koži pre izlaska na sunce

Pre prvog odlaska na plažu pravilno pripremamo telo za sunčeve zrake i postizanje zlatne preplanulosti iz snova.

Leto je skoro stiglo, a to znači da ste možda već posetili obližnje plaže ili odbrojavate vreme za prvo putovanje. Kako izbeći opekotine nakon prvog dana izlaganja suncu i kako postići trajnu preplanulost?

Pravilna priprema se ne odnosi samo na negu kože, već i na našu ishranu.

Dobar piling

Da biste postigli jednaku preplanulost i dobro naneli kremu za sunčanje, vaša koža treba da bude glatka i meka. Započnite rutinu nege kože sa pilingom koji aktivira cirkulaciju krvi dajući sjaj i pravilno pripremajući kožu za zaštitu od sunca.

Dodajte B-karoten u negu kože

Ulje od šargarepe aktivira proizvodnju melanina koji ubrzava tamnjenje. Nekoliko nedelja pre izlaganja suncu, nanosite B-karoten ujutru i uveče po celom telu kako biste postigli željenu zlatnu preplanulost i kako bi trajala duže.

Pazite na ishranu

Postoji mnogo prirodnih načina da se brinete o svom telu pre odlaska na plažu. Jedan od njih je odabir pravog voća i povrća, koje sadrži b-karoten i deluje kao antioksidans, istovremeno smanjujući rizik od opekotina. Ishrani dodajte papriku, slatki krompir, šargarepu, paradajz i zeleno povrće poput kelja i spanaća.

Recite „Da“ super hrani

Tajna anti-ageinga i zdravog sunčanja dolazi iz oblasti Amazona, tačnije u formi urukuma u prahu, koji možete rastvoriti u čaši vode pre doručka. On ubrzava proizvodnju kolagena, bori se protiv znakova prevremenog starenja i priprema telo da bez opasnosti primi prve sunčeve zrake.