5 najvažnijih prednosti prirodnih dezodoranasa

Kako vreme prolazi, a naša ekološka ali i svesnost prema sebi, svom telu i zdravlju raste, sve smo spremniji da dobro razmislimo o svojim dosadašnjim navikama. Ne samo da se brinemo za planetu, makar i samo zato što je to trend, već se brinemo i o tome šta unosimo u svoj organizam i sa čime naša koža dolazi u dodir – a jedan od najozaglašenijih beauty proizvoda u oba slučaja je dezodorans. 

Da, niko ne voli znojenje, a naročito neprijatne mirise, ali ako vam kažemo da postoji zdravija i jednako efikasnija varijanta zaštite – da li biste je isprobali?

S obzirom na to da je sve više žena i muškaraca koji odlučuju da isprobaju prirodne dezodoranse, ali i dalje nisu sigurni da li će im u potpunosti odgovarati, donosimo vam nekoliko najvažnijih benefita na osnovu kojih možete da počnete da tragate za svojim savršenim “parom”.

I prirodni dezodorans može da pruža 24-časovnu zaštitu

Prirodni dezodoransi su lagane teksture koja se lako nanosi na kožu; nežna je i nema osećaja lepljenja. Mnogo je takvih proizvoda koji pružaju 24-časovnu zaštitu ali bez ikakve opasnosti za vaš organizam, ali imajte na umu da će trebati vremena dok se vaše telo ne navikne na novu beauty rutinu. Što će reći – nemojte odmah odustajati ukoliko vam se nešto ne svidi!

Nema tragova na odeći

Jedna od najvažnijih stvari u vezi sa prirodnim dezodoransima je ta da kod njih zaista nema belih tragova na crnoj, a žutih na beloj odeći. Razlog za ovo je odsustvo natrijum bikarbonata i aluminijuma koji ne samo da su štetni za nas, već uništavaju i našu odeću. Jedan od mogućih sastojaka prirodnih dezodoranasa je magnezijum, koji upija znoj i neutrališe bakterije.

Zaboravite na iritacije

Znamo da brijanje ili depilacija pazuha umeju da izazovu iritacije, naročito u kombinaciji sa dezodoransima, ali sa njihovim prirodnim varijantama nećete imati tih problema. Naprotiv, zbog prirodnih sastojaka vaša koža će biti zaštićena i negovana… 

Koža pazuha će biti hidrirana

… što nas dovodi i do ove prednosti – prirodni sastojci ovakvih dezodoranasa obezbediće vašoj koži svilenkast i hidrirajući osećaj koji do sada možda nikada niste iskusili!

Prirodni dezodoransi takođe imaju prijatan miris

Prirodni dezodoransi se takođe mogu pohvaliti prijatnim mirisima koji zapravo nisu štetni po našu kožu. Oni uglavnom potiču od različitih eteričnih ulja, pa je i u ovoj varijanti moguće pronaći svoj savršeni “par”. Osim toga, znamo da eterična ulja imaju aromaterapijske efekte, što znači da vas miris vašeg dezodoransa čak može umiriti tokom stresnih situacija u toku dana.

Zato – vredi pokušati!

Foto: Shutterstock

Priredila: Ivana Tomić