5 osnovnih beauty pravila koja će vam pomoći da uvek izgledate savršeno

Male promene u našoj svakodnevnoj rutini su tajna savršenog izgleda ovog i svakog proleća.

Priprema za dolazak leta mogla bi biti savršen izgovor za promenu nekih navika koje loše utiču na naše lice i telo. Vreme je da unesemo male promene u svoj svakodnevni život, kako bismo uvek bile elegantne, lepe i negovane.

Skidanje šminke pre spavanja

Posle dugog dana, čak i pomisao da moramo da operemo lice deluje iscrpljujuće. U takvim slučajevima uklonite šminku iz udobnosti svog kreveta, koristeći maramice za uklanjanje šminke. Dizajnirane za sve tipove kože, pogodne su i za suvu kožu, uklanjajući istovremeno i vodootpornu maskaru. U zavisnosti od potreba svake osobe, mogu se naći maramice sa vitaminima i uljima, ali i sa sastojcima poput čaja i umirujuće kamilice koja neguje kožu.

Svakodnevna upotreba kreme za sunčanje

Kako UVA i UVB zraci nanose štetu koži svih meseci u godini, nanošenje kreme za sunčanje trebalo bi da bude deo vaše svakodnevice, baš kao i pranje zuba. Ako jednostavna krema za sunčanje ne odgovara potrebama vašeg lica, uložite u podlogu sa SPF indeksom, koja trenutno transformiše teksturu kože, istovremeno je štiteći u svim godišnjim dobima.

Odustanite od pincete za obrve

Mnogo puta smo stigli do toga da preteramo sa čupkanjem obrva, što rezultira dvema tankim linijama. Najbolje je izbegavati pincetu i ulagati u proizvode poput olovaka i senki za obrve, koje prirodno popunjavaju praznine. Dostupni su u raznim nijansama, vaš su savršen saveznik, jer možete da dopustite da vaše obrve ponovo imaju prirodan izgled.

Manikir

Trendovi ove godine možda će nas pogurati da prihvatimo našu prirodnu lepotu, poput lagane šminke i neurednih frizura, ali oštećeni manikir nije na ovoj listi. Ako ne pronađete vremena za redovnu negu noktiju, odlučite se za dugotrajne nude lakove u nijansama koje odgovaraju vašoj koži.

Zdrava i sjajna kosa

Ako redovno posećivanje frizera nije vaš cilj (posebno zbog zatvorenih frizerskih salona već duže vreme), hranljivi serum za kosu obezbediće zdravlje, dužinu i snagu vašoj kosi. Korišćenje hranljive maske štiti od oštećenja nastalih svakodnevnim oblikovanjem i pruža dnevnu dozu hidratacije za zdravu i sjajnu kosu.

 @blancapadilla/unsplash