7 autentičnih pariskih tajni lepote

Francuskinje su izmislile izraz „nepretenciozna lepota“.

One izgledaju sjajno noseći samo crveni ruž za usne, sa gotovo prirodnom kožom, neurednom i raspuštenom kosom. Zašto u doba kada je prisutno bezbroj beauty i makeup predmeta želimo da dobijemo ovu prirodnu lepotu kojom Francuskinje zrače?

Žene koje su stil „bez napora“ učinile trendom, otkrivaju svoje bezvremenske tajne lepote, a jedna od njih je da kosu peru pre spavanja.

Peru kosu pre spavanja

Francuskinje više vole da se njihova kosa prirodno osuši, pa je peru samo noću, umotavaju u peškir da upije višak vlage i spavaju sa sveže opranom kosom. Kad se probude, kosa ima taj pomalo neuredan efekat kakav žele. 

Kako nanose svoj parfem?

Francuskinje vole parfeme, ali ih primenjuju na najneočekivanijim mestima i u tome je tajna njihovog šarma. Svoje parfeme prskaju po zglobovima, iza kolena, po ramenima.

Kupka hladnom vodom

Hladna voda aktivira dobru cirkulaciju krvi i to pomaže zatezanju kože. Lea Sejdu izjavila je da se kupa toplom vodom i na kraju koristi hladnu, dok Karolin de Megre hladnom vodom umiva svoje grudi.

Belo sirće u kosi

Recept za sjajnu kosu koji se prenosi s kolena na koleno. Francuskinje mešaju 3 kašike sirćeta sa vodom i nanesu rastvor na opranu kosu.

Kosu peru na svaka dva do tri dana

Francuskinje veruju da kosa drugog dana nakon šamponiranja ima idealnu teksturu, jer se lakše oblikuje, za razliku od sveže oprane. Dakle, sledite ovaj primer.

Ugađaju sebi

Za vikend pripremaju kožu i kosu za celu nedelju. Prave maske za lice za nežnu kožu i nanose ulje na kosu za negu i hidrataciju.

Šminka + hidratantna krema

Francuskinje ne koriste podlogu, samo im treba dobra hidratantna krema i korektor za podočnjake i ožiljke. Ali ako osete potrebu za dodatnim pokrivanjem, pomešaju puder sa  hidratantom kremom.

Foto:Leia Sfez/Instagram