Da li koristite kremu za predeo oko očiju?

Okoloočno područje je veoma osetljivo i nežno, a prve bore se najčešće javljaju upravo na ovom delu lica. Nega okoloočnog područja je veoma važna, a kreme koje se koriste treba da sadrže posebne sastojke. Ove kreme su blage, nisu invazivne i najčešće se u njihovom sastavu mogu pronaći retinol, peptidi, kofein, hijaluron i dobro poznate hidrirajuće komponente.

Dermatolozi savetuju da se sa negom ovog dela lica počne već oko 25 godine, a ti prvi preparati bi trebalo da budu pravljeni od prirodnih i organskih sastojaka.

22 mišića čini područje oko očiju, a njihova aktivnost je konstantna. Oni su stalno u pokretu, a da bi to fiziološki bilo moguće, koža je veoma tanka i nežna. Slabo je zaštićena, sadrži manje kolagena i lipidnih vlakana u odnosu na druge delove kože i zbog toga se tu javljaju prve bore, a koža je često dehidrirana i suva. Uz to, česte su i dobro poznate „kesice ispod očiju“.

Neke kreme su pogodne samo za područje ispod oka, ali ne i za kapke, te treba dobro proučiti načine primene kreme za koju biste se opredelili.

Prilikom nanošenja kreme treba goristiti domali prst jer on vrši najmanji pritisak na taj senzitivan deo lica. Krema se može koristiti ujutru i uveče, a ako se opredelite za nanšenje jednom dnevno, najbolje je da to činite uveče. Noću koža vrši svoje regenerativne procese.

Maske za područje ispod očiju

Iako su se skoro pojavile na tržištu, osvajaju korake u dnevnoj skincare rutini kod dama. Veoma su praktične, lako se nanose i jednostavno skidaju.

Pružaju osećaj hlađenja i elastičnost koži, a uspešno smanjuju tamne kolutove. Za razliku od kreme, maska neće naročito pomoći u popunjavanju bora. Krema je presudna ako želite da smanjite svoje bore, dok je maska više namenjena izbeljivanju i hidriranju te zone oka. 

Sada su aktuelne „sheet maske“ koje otklanjaju tragove stresa i umora. Sheet maska deluje u roku od 15 minuta, a pokazala se efikasnom u smanjivanju nadutosti.

Interesantno je da su ove kreme (kao i maske) pogodne za sve tipove kože, a njihov blagotvorni uticaj se vidi nakon mesec dana kontinuiranog nanošenja.

Foto: pexels.com