Kako negovati kožu lica u karantinu

Otkrivamo kako da poboljšate osnovnu negu kože kad ste kod kuće u karantinu.

Dok smo u dobronamernom zatvoru, svakodnevni rituali lepote izgledaju kao tačka koju ne treba preispitati. Čini se da je dovoljno držati se uobičajenog obrasca.

Zapravo, sve je mnogo zanimljivije: nehotice smo odustali od svakodnevne šminke, a sve naše stvari i navike sada se odvijaju u domu. Zato je vreme da se pomeri fokus svakodnevne nege kože i karantin se koristi kao sjajno vreme da se koža “odmori” u pravom smislu.

Mnogo manje vremena provodite napolju, pa će se i vaš uobičajeni ritual nege promeniti. Imate veliku šansu da razumno smanjite svoju rutinu. U skladu s tim, čišćenje će biti delikatnije, jer nećete morati svakodnevno uklanjati šminku. U ovom slučaju, ulja i balzami za pranje smatraju se nepotrebnim, ali postoje kreme, musevi i gelovi za čišćenje. Ne smete odbiti ovu fazu čišćenja lica čak i ako ne napuštate kuću i ne nanosite šminku. Svakog dana na koži se nakuplja nečistoća, prašina i sebum, koji se stvaraju tokom dana. Za temeljnije čišćenje, smanjenje pora, sjaj kože i poboljšanje njene teksture, u svoj karantinski raspored možete uključiti dodatnu stavku u obliku eksfolijanata. Prema stručnjacima, dva do tri puta nedeljno biće dovoljno.   

To može biti piling sredstvo bez abrazivnih čestica. Pogodan je za sve tipove kože i daje sjaj. Posle zagrevanja na dlanovima, vosak omekšava i rastopljenim proizvodom može se izvršiti masaža. Ova akcija će poboljšati cirkulaciju krvi, tonirati mišiće i istovremeno očistiti kožu.

Svakodnevna hidratacija kože takođe se može promeniti. U mnogim mestima sistemi grejanja i dalje rade, a koži je potrebno više hidratantnih sredstava. Pogotovo ako zanemarite redovnu ventilaciju i ne koristite ovlaživač. Ali više ne znači i bolje. Ako ste zadovoljni svakodnevnom negom i ne osećate nelagodu, samo dodajte hidratantne i hranjive maske nekoliko puta nedeljno.

Koža lica je takođe izložena negativnim uticajima zbog stalnog prisustva u sobi. Veštački suvi vazduh brže suši kožu. Koristite kreme i serume, maske od tkanine – svi proizvodi u kojima se hijaluronska kiselina nalazi u sastavu. Ali važno je imati na umu da prekomerna upotreba može dovesti do edema zbog sposobnosti hijaluronske kiseline da akumulira vodu.

Isprobajte veoma efikasnu metodu nege poput vlaženja u više slojeva. Umesto obične kreme guste teksture, koristite jedan ili dva hidratantna seruma, tonik ili ulje za lice. Višeslojno vlaženje kožu čini punijom. Kako se puni vlagom, jedan od slojeva možete postepeno „ukloniti“, ostavljajući samo potrebne proizvode.

Karantin testira naše dobre navike i čini nas manje pokretnim. To se, naravno, odražava na koži.  U režimu samoizolacije testiraju se takođe naše prehrambene navike. U stanju teskobe, mnogi pokušavaju pronaći sigurnost i stabilnost u konzumiranju nezdrave hrane i alkohola. Takođe je smanjena fizička aktivnost. Sve to dovodi do neadekvatne detoksikacije i nakupljanja metaboličkih produkata u telu. Pre svega, pomozite svojoj koži zdravom hranom u umerenim količinama, nedostatku alkohola i vežbanja. Pored toga što poboljšavaju vašu ishranu vitamini kao deo beauty proizvoda pomoći će „razvedriti“ kožu i poboljšati mikrocirkulaciju. Na primer, vitamini C i E, koenzim Q10 i niacinamid. Kada nanosite proizvode na kožu, ne zaboravite na jednostavne masažne pokrete, koji takođe pomažu u poboljšanju metaboličkih procesa. Termalna voda i osvežavajući sprejevi tokom dana će takođe biti korisni.