Otkrivamo: 2 ključna koraka u nezi lica

Krema kao tradicionalni proizvod za negu lica odavno se odomaćila kao neizostavna u svakodnevnoj rutini nege, dok za serum možemo reći da je preparat novije generacije, koji je na dobrom
putu da takođe postane skincare klasik. Efikasnost ovog magičnog dua najbolje ćete proceniti iz sopstvenog iskustva, s tim da je važno biti dosledan i redovan u njihovoj primeni, jer ne postoji čarobni štapić koji će vam preko noći doneti ten o kakvom maštate.

Koja je razlika između kreme i seruma?

Oba proizvoda sadrže korisne sastojke za kožu, ali razlika je u koncentraciji aktivnih sastojaka. Serumi su koncentrovaniji, sadrže veći procenat hranljivih materija, dok kreme imaju veći efekat hidratacije i zaštite lica od spoljašnjih uticaja. Serumi mogu da ciljaju specifične probleme kože na osnovu njihovih aktivnih sastojaka. Za razliku od krema za lice, oni uglavnom ne sadrže masne komponente, te nisu zamena, već dopuna vašoj nezi. Pored toga, sastojci zavise od efekta koji njegovom primenom želimo da postignemo.

U serumu za hidrataciju ili anti-aging serumu najčešće se nalazi hijaluronska kiselina, koja koži daje osvežavajući efekat hidratacije i umanjuje bore. Regenerišući serum najčešće sadrži negujuće biljne ekstrakte, revitalizujuće i mnoge druge aktivne sastojke. U korak sa željama i potrebama devojaka i žena, i najnaprednijom tehnologijom, italijanski brend Lovrén osmislio je negu koja za kratko vreme daje vidljive razultate.

Lovrén Superb Jalumineral 4 D Activ krema i serum za lice, za duboku hidrataciju, sadrže mineralne soli i hijaluronsku kiselinu u četiri molekulske težine. Nežne teksture, dubinski hrane i bore se protiv znakova starenja.

Lovrén Superb Vitamin 5 Activ krema i serum sa antioksidansima, sadrže vitamine A, C, E, B3 i B5, koži daju mladalački izgled, hraneći je u dubljim slojevima. Alfa-lipoinska kiselina bori se protiv oksidativnog stresa. Meke i baršunaste teksture, regenerativno-antioksidativnog dejstva pružaju sjaj, stimulišu rast ćelija i regenerišu kožu.

Lovrén Superb Collagenpeptide 3 Activ krema i serum za lice sadrže kolagen i peptide, sa efektom zatezanja. Zbog biljnog kolagena koji sadrže, poboljšavaju elastičnost i boju kože, dok peptidi kožu čine glatkom i bore se protiv znakova starenja. Lagane su i brzoupijajuće teksture.

Lovrén proizvodi mogu se pronaći samo u BENU apotekama, kao i na online shop-u.

Foto: Unsplash, Promo

Tekst: S.M.