LEPOTA / Nega kože

Nega kože

Pedikir kod kuće u 4 koraka

Iako nismo tako blizu leta, to nikako ne znači da treba da zaboravimo na sve one male rituale koje primenjujemo tokom najtoplijeg perioda u godini. Da, mislimo na pedikir, i čini nam se da su perfektno sređeni nokti možda čak i više seksi tokom zime nego tokom leta kada svako može da ih vidi. 

Uglavnom, ukoliko uživate u ovom beauty tretmanu, podržamo vas da mu se posvetite i tokom zime, a mi vam donosimo četiri laka koraka da to učinite kod kuće, potpuno sami. 

Korak 1 – pripremite stopala

Za početak, pripremite kupku za stopala – u toplu vodu dodajte omiljenu so ili eterično ulje i uživajte desetak minuta. Uklonite ostatke laka za nokte, ukoliko ih ima, i oblikujte nokte po želji. Ukoliko sami uklanjate zanoktice – budite pažljivi i nežni kako ne biste pogoršali stanje. 

Korak 2 – piling i hidratacija

Na redu je piling – omiljenim skrabom uklonite mrtve ćelije i učinite svoja stopala nežnim i mekim. Dobro isperite piling, uklonite višak vode peškirom, a potom nanesite omiljenu hidratantnu kremu (idealno onu namenjenu stopalima). Savet plus – dok nanosite kremu, počastite svoja stopala dobrom masažom. 

Korak 3 – odabir boje

Vreme je za lak za nokte! Pre nego što počnete da ga mažete, uklonite sa noktiju višak kreme kako nokti ne bi bili masni. Nanesite bazni sloj, kao u salonu, a zatim dva sloja željene boje. Na kraju nanesite završni sloj i uživajte u svojim sjajnim noktima! Za potpuni ugođaj, nanesite i ulje za negu noktiju i zanoktica.

Korak 4 – dodatna nega

Kako bi vaša stopala uvek izgledala lepo i zdravo, neophodno je da njihovoj nezi posvetite dovoljno pažnje. S vremena na vreme u potpunosti uklonite lak kako bi nokti mogli da dišu, a pilinge i tretmane za stopala primenjujte makar jednom nedeljno. Na ovaj način, bićete i više nego spremni za letnju sezonu!

Foto: Pexels

Priredila: I. T.