Cerave Retinol serum: Zaboravite na fleke od bubuljica i nepravilnosti na koži lica

Ako ste bili od onih tinejdžera koji su se u pubertetu mučili sa bubuljicama, sigurno se sećate svih rođendanskih žurki, javnih nastupa ili druženja koje ste propustili zbog narušenog samopouzdanja. Kao nesreća nikad ne dolazi sama, uz bubuljice su u paketu sigurno išli i crvenilo, proširene pore, mastan sjaj kože lica i neujednačen ten, a vrlo je verovatno da su nakon njih na licu ostale fleke.

No, više ne morate da sakrivate svoje lice slojevima teškog pudera, pa ni da razmišljate o laserskom uklanjanju “uspomena iz mlađih dana”, jer tu je nova Blemish control linija brenda CeraVe, jednog od vodećih američkih brendova u bjuti industriji i CeraVe Retinol serum za ujednačen izgled kože koji smanjuje vidljivost fleka i rešava vas nepravilnosti na koži lica. 

Retinol serum za ujednačenu teksturu kože 

Za uklanjanje tragova koji ponekad ostaju na mestu starih nepravilnosti, CeraVe je razvio Retinol serum za ujednačen izgled kože, koji pomaže u obnovi zaštitne barijere kože i kožu čini glatkom. Retinol je poznat kao antiage sastojak, ali je dragocen i u lečenju akni jer smanjuje lučenje sebuma i smanjuje vidljivost  pigmentacije, a u ovom serumu je zastupljen u kapsuliranom obliku. Formula sa retinolom, obogaćena  niacinamidom i ekstraktom korena sladića, ten čini lepšim i blistavijim. Posle samo četiri nedelje upotrebe 76 odsto korisnika sa kožom sklonom aknama reklo je da nepravilnosti izgledaju umanjeno, a 82 odsto je ocenilo da koža izgleda nežnije,  zaglađenije i obnovljeno .

Blemish control linija, kreirana za tinejdžere i odrasle, zanovana na kiselinama, niacinamidu ceramidima, osim retinol seruma sadrži i CeraVe gel za čišćenje za kožu sklonu nepravilnostima i CeraVe Gel za kožu sklonu nepravilnostima. Cela ova linija deluje na nepravilnosti, dok u isto vreme umiruje i obnavlja kožu, čuvajući njenu zaštitnu funkciju.

Osnovna nega za efekte vidljive posle samo 3 dana 

Tri nova proizvoda iz CeraVe linije za kožu sklonu nepravilnostima, strateški doziranim aktivnim sastojcima deluju na nepravilnosti i smanjuju vidljivost pora i fleka. CeraVe Gel za čišćenje za kožu sklonu nepravilnostima i CeraVe Gel za kožu sklonu nepravilnostima osnov su dnevne rutine za kožu sklonu aknama. U rezultate ćete se uveriti prilično brzo jer su prvi vidljivi nakon samo 3 dana: manje crvenila ( do 45%),  bolja tekstura kože (35%) i manje vidljive pore (za 12%) .

Koristite ih sledećim redosledom:

1. U nezi svakog tipa kože, posebno one sklone aknama, prvi važan korak je čišćenje, ali ne bilo čime. Gel za čišćenje za kožu sklonu nepravilnostima sa salicilnom kiselinom, glinom i niacinamidom umanjuje nepravilnosti, upija višak sebuma, smanjuje začepljenost pora i bori se protiv nesavršenosti. Čak 93 odsto korisnika je reklo da koža nakon upotrebe nije masna, a 86 odsto da deluje čistije posle samo četiri nedelje .

2. Nakon temeljnog čišćenja, koža je spremna za drugi korak – Gel za kožu sklonu nepravilnostima. Za njegovu super moć da umanjuje vidljivost nepravilnosti zaslužna je formula koja kombinuje salicilnu, glikolnu i mlečnu kiselinu, povereno efikasne sastojke u borbi protiv nepravilnosti, sa niacinamidom koji ima umirujući efekat i tri esencijalna ceramida koji pomažu u održavanju zaštitne funkcije kože. Posebno patentirana MVE tehnologija osigurava sporo otpuštanje aktivnih sastojaka i obezbeđuje osmočasovnu hidrataciju sa samo jednim korišćenjem dnevno.

Moćni, neizostavni ceramidi i brojke koje to potvrđuju 

Cela linija za kožu sklonu nepravilnostima sadrži jedinstvenu formulu sa tri esencijalna ceramida, koji su po poreklu iz biljaka a po hemijskoj strukturi jako blizu ceramidima kože i suštinski su važan sastojak svih CeraVe proizvoda. Ceramidi inače čine i do 50 odsto lipidne membrane naše kože i odgovorni su za njenu vlažnost i otpornost na spoljne uticaje, a osobe sklone aknama imaju ih manje .

Dermatolozi su učestvovali u svakoj fazi razvoja kako bi formule bile dovoljno snažne, a opet dovoljno blage da ne remete zaštitnu funkciju kože. Svi proizvodi su nekomedogeni, bez mirisa,  te su pogodni za osetljivu kožu i kožu sklonu alergijama. Linija je razvijena tako da se odlično dopunjuje sa ostalim CeraVe proizvodima kako bi se koži obezbedila potrebna hidratacija i obnova.

Ove blage formulacije visoke delotvornosti vratiće samopouzdanje tinejdžerima koji se zbog nesavršenosti na licu i telu često povlače u sebe, ali i ljudima u odraslom dobu koji i dalje kubure sa nepravilnostima ili njihovim posledicama u vidu fleka. Ako je suditi po drugim CeraVe proizvodima koje smo već zavoleli jer ispunjavaju obećano, pred nama su novi dermokozmetički favoriti za blistav ten bez nepravilnosti.

Više informacija o novoj Cerave liniji potražite na zvaničnom sajtu.

Tekst: Promo 

Fotografije: Promo