Putovanje sa Chanelom do Madagaskara

Putujemo bez odlaska od kuće, zajedno sa modnom kućom Chanel.

Chanel vas poziva na Madagaskar, gde pronalazi vanilu za premium Sublimage liniju. Malo ljudi zna, ali mahuna vanile je plod egzotičnog cveta orhideje.

Chanel koristi madagaskarsku vanilu od 2006. godine. Tada su naučnici uspeli da izoluju multifrakcioni ekstrakt vanile planifolije. Nakon toga, laboratorije kuće naučile su da koriste različite delove biljke – od korena do stabljike. Svi delovi biljke su korišćeni u liniji Sublimage. Cvetovi vanile cvetaju samo jedan dan, a potom uvenu. U ovom periodu je važno da ih oprašite – u Chanelu to rade ručno.

U projektu, Beyond the Jar, Chanel otkriva tajne uzgoja vanile, berbe, kao i poštovani odnos prema sirovinama. Mini film je potpuno potopljen u vruću, vlažnu atmosferu Madagaskara. Projekat uzgoja vanile pruža ne samo dragocene sirovine za buduće kozmetičke proizvode, već i posao za lokalne žene. Kompletna verzija filma traje samo pet minuta, ali daje potpunu sliku kako vanila raste.

2020. godine, linija Sublimage je dopunjena sa tri nova proizvoda Sublimage La Collection Lumiere.

Sadrži tri proizvoda za negu kože:

– piling losion za sjaj i ujednačen ton kože La Lotion Lumière Exfoliante sa blagim gel teksturama i voćnim kiselinama u sastavu;

– osnovni serum za elastičnost kože lica i vrata L’Essence Lumière sa ekstraktom biljke divlje alpske solidago i koncentrisanom vodom vanile planifolia sa svojim antioksidativnim svojstvima;

– krema za sjaj i ujednačen ton kože La Crème Lumière.

foto:Chanel