Recite nam svoj tip kože, reći ćemo vam kako da se brinete o njoj

@nikki__hillier

Masna, kombinovana ili suva, svakoj koži je potrebno posebna beauty rutina.

Postoje slučajevi kada, iako negujemo kožu na najbolji mogući način, rezultati koje vidimo ne odgovaraju našem naporu. To se može dogoditi iz različitih razloga koji su povezani sa našim telom, psihologijom ili ishranom, ali uglavnom sa načinom na koji smo izabrali lečenje lica.

Da bismo izbegli ovu situaciju, važno je da svoju rutinu lepote definišemo na osnovu tipa naše kože (kombinovana, masna, suva ili normalna), koji možemo sami otkriti iz T zone (čelo, nos, brada) gde se ulje najviše akumulira. Na primer, masna koža ima tendenciju da prilično sija u T-zoni. Kada saznate koji tip kože imate, možete se obratiti sledećem vodiču za pravilnu negu:

Masna ili kombinovana koža

Za masnu i mešovitu kožu stručnjaci preporučuju rutinu lepote koja se zasniva na tri koraka: čišćenje ujutro (sapunom ili toplom vodom), masiranje ledom T-zone kako bi se zatvorile pore i sprečila iritacija kože, a zatim hidriranje. Krema za sunčanje je u svakom slučaju veoma važna.

Posebno za masnu kožu, dobro je izbegavati upotrebu proizvoda sa uljem, na primer kokosovo ulje ili bademovo ulje i često koristiti maske za čišćenje (2-3 puta nedeljno). Uveče možete naneti serum sa hijaluronskom kiselinom da biste uklonili bore i duboko nahranili kožu.

©unsplash

Suva koža

Suva koža mora biti vrlo dobro hidrirana. Ujutro nanesite sredstvo za čišćenje lica koje pruža duboku hidrataciju i nastavite sa kremom kako bi koža bila što mekša.

Uveče očistite lice losionom, 2 do 3 puta nedeljno koristite hidratantne maske bogate uljima. Nakon ispiranja, poprskajte mist da tonirate kožu i nastavite sa serumom i hidratantnom kremom.