Summer Ready: 5 saveta za negovana stopala pre leta

Leto je pred nama, a udobne patike počinju da ustupaju mesto sandalama i papučama, ističući naša stopala. Pažljiv pedikir, duboka hidratacija i meka koža neophodni su da bismo ponovo nosili naše omiljene papuče, sandale i japanke.

Otkrivamo vam 5 jednostavnih saveta za sjajna stopala i predlažemo da ih primenite što je pre moguće:

Dogovorite sastanak za pedikir

Skratite nokte što je više moguće i dajte im elegantan oblik. Dajte prednost zaobljenim ivicama.

Oprostite se od dehidrirane kože

Koža na stopalima uvek ima tendenciju da bude suva. Hranljive maske, hidratantne kreme bogate hranjivim sastojcima i kupke za stopala sa uljima i proizvodima koji ostavljaju kožu baršunastom su ključ za oproštaj od dehidrirane kože.

Čest piling

Kao i na ostatku tela, tako i na stopalima, piling je neophodan. Naglasite piling na petama, ali i između prstiju, lagano trljajući i površinu noktiju. Dovršite „ritual“ hidratantnom kremom i vaša stopala će zasijati.

Maske za uštedu vremena

Ako već ne znate, iznenadićete se efikasnošću maski za stopala za jednokratnu upotrebu. Nose se kao čarape onoliko dugo koliko je napisano na svakom proizvodu, a kada ih skinete videćete efekte. Posle nekoliko dana koža se ljušti i postaje mekana i sjajna.

Ne zaboravite na lak

Bez obzira koliko volimo prirodni manikir, moderna boja noktiju uvek je odličan izbor za letnje dane. Za stopala možete odabrati nešto diskretno što ide uz sve vaše cipele, poput pastelnih nijansi koje su u trendu.
 foto: Unsplush