Sve što treba da znate ako imate problem sa hidratacijom vase kože

Ako je sudeći po beauty ekspertima iz Koreje, zemlje koja pridaje veliki značaj lepoti i nezi – esencija je proizvod  koji bi trebalo da postane sastavni deo vaše rutine. Štaviše, ona je jedan od važnih aktera čuvenog korejskog sistema za negu koji se sastoji od 10 koraka, a od skoro su i mnogi svetski poznati brendovi izbacili svoje verzije esencija za lice. Pored njih, veoma su važni i ostali proizvodi lakših formulacija, posebno tonici i serumi. Sistem u kome nanosite više preparata za redom (7, 8, 9 ili čak 10) funkcioniše jednostavno – počnite sa najlakšom teksturom i idite postepeno do one najgušće. Ako nemate nameru ili vremena za korejski 10 step sistem, gledajte da nanesete samo lagane formulacije i zaobiđite teške kreme. Gusta krema će samo ostati na površini kože i mastiti je (jer zapravo ima ulogu da štiti i čuva kožu od spoljnih uticaja), dok će serum da se upije, prodre dublje i time opskrbi kožu hranljivim sastojcima mnogo efikasnije.

Uvođenje toniranja i esencije krucijalno je za izgled i stanje kože. Iako deluje kao da nanosite običnu vodu na kožu, zapravo uopšte nije tako i nemojte potceniti njihove benefite dok ih ne probate. Najcenjeniji brendovi francuske kozmetike  kao što su Caudalie, Nuxe, L’Occitane i Chanel izbacili su svoje esencije po uzoru na azijsku negu. Korejke nisu bez razloga žene sa najlepšom kožom, i jedna od njihovih tajni su upravo takozvane vodice za lice.

Ukoliko patite od izraženo suve kože ili oštećene kože, posle koraka toniranja, mistovanja i nanošenja esencije morate naneti i zaštitni sloj u vidu bogate kreme. Ali masne i guste kreme nisu za svaki tip kože i treba ih koristiti samo ako za tim ima potrebe. Takođe, pojačajte i upotrebu maski za lice kako bi vam se koža oporavila što brže.

U slučaju da patite od jako suve kože tela, primenite iste principe. Jake kreme i putere ima smisla nanositi samo na kožu koja je prethodno dobro ispilingovana, kako bi se puter upio i imao efekat. Jer će u suprotnom samo sedeti na suvoj površini.

Bioten SkinMoisture hidrirajuća krema, 549 dinara

ShiseidoWaso Sleeping Mask maska za lice, cena na upit

L’Occitane Aqua Réortier esencija za lice, 2.750 dinara

Chanel Hydra Beauty serum, cena na upit