Volimo hijaluron u anti-age nezi! Znate li zašto?

Volimo hijaluron u anti-age nezi! Možda to zvuči kao preterivanje, ali zaista postoji mnogo razloga zbog kojih je hijaluron postao najtraženija supstanca u borbi protiv bora bilo da je u pitanju nega i ili tretmani estetske medicine.

Otkrićemo vam samo nekoliko, ali verujemo da će to biti dovoljno da ga zavolite još više.

Počećemo onim najvažnijim – jedan gram hijaluronske kiseline može da veže do 6 litara vode. Zahvaljujući tome hijaluronska kiselina hidrira našu kožu i istovremeno joj daje punoću. Zato, dok smo mladi, naša koža izgleda glatko, sveže i nemamo bore!

Kako nastaju bore?

Hijaluron, tačnije hijaluronska kiselina se prirodno nalazi u našem organizmu i koži. S godinama njen nivo opada jer se u telu usporavaju svi procesi pa i sposobnost proizvodnje hijalurona. Zato se na koži već negde oko 25-te godine pojavljuju fine tanke linije, to jest prve bore.

Uz to na smanjivanje nivoa hijaluronske kiseline utiče i dejstvo enzima hijaluronidaza, koji je razlaže. Nivo hijaluronske kiseline u koži tako je s godinama sve manji, pa u 60-tim imamo samo 10% hijalurona u odnosu na adolescentski period.

Znači, da bi umanjili bore i učinili da naša koža izgledala mladalački glatko, tokom godina bi trebalo da:

  • nadoknađujemo hijaluronsku kiselinu u koži
  • pomognemo koži da je proizvodi
  • štitimo rezerve hijalurona u koži

Ovim potrebama kože vodio se i tim iz Eucerin® istraživačkog centra kada je 2021. godine unapredio formulaciju Eucerin® Hyaluron-Filler linija.

Zato sada Eucerin® Hyaluron-Filler kreme i serumi, iz tri Hyaluron-Filler linije, obezbeđuju trostruki efekat u borbi protiv bora i starenja kože jer sadrže: 

  • Eucerin® patentiranu kombinaciju hijaluronske kiseline dugog lanca – koja aktivno deluje na popunjavanje površinskih bora i hidrataciju površinskog sloja kože, i hijaluronske kiseline kratkog lanca – koja ima 40 puta manju molekulsku masu i prodire u dublje slojeve kože obezbeđujući dubinsku hidrataciju i popunjavanje dubokih bora
  • Bioaktivne glicin saponine, koji efikasno stimulišu produkciju hijaluronske kiseline, obezbeđujući koži hidrataciju na mestima gde duboke bore nastaju
  • Enoksolon, sastojak koji usporava razgradnju hijaluronske kiseline štiteći tako nivo hijalurona u koži

Da li to znači da će vašoj koži odgovarati kreme i serumi iz bilo koje Eucerin®Hyaluron-Filler linije?

Možda, ali bilo bi dobro da svoju liniju i kreme i serume iz te linije izaberete na osnovu tipa svoje kože, ali i znakova starenja koje vidite na svom licu. Jer, nekome će najveći problem predstavljati bore, nekome gubitak kontura lica, a nekome to što koža više nije elastična i ten ujednačen.

  • Ako su najizraženiji znak starenja vaše kože bore, koje se obično kao fine tanke linije pojavljuju već oko 25-te, izaberite preparate iz osnovne Eucerin®Hyaluron-Filler linije, koji obezbeđuju efikasno popunjavanje bora i dugotrajnu hidrataciju sa odličnom podnošljivošću na koži.
  • Ukoliko vaše lice s godinama dobija tužni izraz koji nastaje gubitkom volumena, jedrinu kože I popunjavanje bora postići ćete sa preparatima iz Eucerin® Hyaluron-Filler+Volume Lift linije. Kreme za dnevnu negu iz ove linije sadrže i magnolol i oligopeptide koji ciljano deluju upravo u onim slojevima kože u kojima se dešava gubitak volumena i nastanak bora.
  • Kada je u pitanju zrela koža koja gubi elastičnost i čvrstinu, najbolji izbor je Eucerin® Hyaluron-Filler+ Elasticity linija. Unapređena formulacija Eucerin® Hyaluron-Filler+Elasticity preparata izlazi u susret svim potrebama zrelih godina jer nudi odgovor na sve izazove na putu do glatke,  blistave i podmlađene kože – umanjuje duboke bore, vraća čvrstinu i elastičnost i ujednačava ten!

Nega ili tretmani? 

Svi znamo koliko su sada popularni injekcioni tretmani sa hijaluronom.  Ali da li znate, da na njihove efekte, pre svega u smislu trajanja, utiče nega koju primenjujete između tretmana?

Bilo da ste pristalica ovog načina podmlađivanja ili ne, zato svako jutro i veče obavezno pružite svojoj koži dobru Hyaluron-Filler anti-age negu.

Ako s tom rutinom počnete već oko 25-te, kada, kao što smo rekli, na licu počinjemo da uočavamo prve bore, vaša koža će duže ostati mlada, a sve što za nju učinite kroz anti-age negu u narednim godinama imaće bolje efekte.

U tom smislu, za kraj preporučujemo vam vašu prvu Eucerin® Hyaluron-Filler rutinu koja uključuje dnevnu I noćnu kremu i serum, s kojom bi trebalo da počnete već sredinom 20-tih.

  • Ukoliko je vaša koža suva za uklanjanje bora na licu izaberite Eucerin® Hyaluron-Filler Hidro Booster. Hijaluronska kiselina i glicerin koje sadrži vezuju velike količine vode i sprečavaju njen gubitak, zato Eucerin® Hyaluron-Filler Hidro Booster popunjava prve ali i duboke bore i obezbeđuje koži 24-časovnu hidrataciju.

Uveče, ne zaboravite Eucerin® Hyaluron-Filler Noćnu kremu, koja dodatno pomaže koži da se regeneriše jer sadrži i dekspantenol, sastojak koji pored toga, kada se krema nanosi redovno, značajno poboljšava simptome iritacije kože kao što su suvoća, gruba koža, perutanje i crvenilo


Foto: Promo

Tekst: Promo