LEPOTA / Nega kože

Nega kože

Zašto vam je ovog leta neophodna termalna voda?

Ukoiko do sada niste spoznali benefite spreja za lice, termalne vode iliti mista, pravo je vreme da to učinite. Unapred možemo da kažemo da ćete biti oduševljeni. Već na prvo prskanje shvatićete da je kupovina ovog proizvoda dobra investicija, naročito za letnje dane, jer sprej za lice i telo osvežava, hidrira i neguje kožu. U drogerijama ćete ovaj proizvod naći pod imenom termalna voda ili mist sprej. Iako su relativno različitog sastava, oba imaju osvežavajući i hidrirajući efekat.

Za razliku od mista koji najčešće sadrži aktivne materije organskog porekla – biljne ekstrakte i esencijalna ulja, termalna voda je bogata mineralima koji se nalaze u prirodnom hidratantnom faktoru kože, poput hlorida, natrijuma, kalijuma, kalcijuma i magnezijuma. Prilikom odabira spreja, uočićete razlike u ceni, što zavisi od proizvođača i formulacije. Najskuplji su oni koji sadrže dodatne hranljive sastojke poput hijaluronske kiseline, kao i SPF zaštitu. Bez obzira koji proizvod odaberete, osveženje i hidratacija kože su zagrantovani. Prilagođeni su svim tipovima kože, zahvaljujući umirujućim svojstvima. Neki sprejevi imaju mirise poput lubenice, kokosa, vanile, pa ukoliko ne volite aromatične elemente, obratite pažnju prilikom kupovine. Mogu se koristiti u brojnim prilikama, bilo da ste na poslu, u prevozu, u šetnji gradom, na treningu, na plaži… Svakako, proizvod koji treba imati u tašni. Biće to vaš verni letnji saveznik u osveženju, samim tim i manjoj nervozi koju nam donosi vrelina, naročito u gradu.

U KOJIM PRILIKAMA VAM MOŽE POSLUŽITI?

BUĐENJE UZ TALAS SVEŽINE

Ponekad je teško ustati iz kreveta ujutru, a kako biste to lakše učinili, dovoljno je naprskati lice termalnom vodom. Ovaj oblak svežine će vam prijati i razbuditi, još ako odaberete mist sa nekim citursnim mirisom, efekat će biti potpun. Poput energetske injekcije, bićete puni elana, a vaše lice blistavo. Najbolje je da uveče ostavite sprej pored kreveta, kako bi vam ujutru bio nadohvat ruke.

PRE NANOŠENJA ŠMINKE

Kako biste poboljšali hidriranost kože, pre nanošenja kreme ili seruma isprskajte lice mistom ili termalnom vodom, ujutru i uveče. Na taj način ćete osigurati vlažnost kože, zahvaljujući čemu ćete i make-up lakše naneti, a ten će izgleda glatkije, sjajnije i svežije. Sprej za lice pomaže da se prajmer bolje ujednači i koža izgleda prirodnije i prozračnije. Kada završite šminkanje, poprskajte lice mistom, kako bi vam make-up bio postojaniji i dugotrajniji.

PRE, TOKOM I POSLE SUNČANJA

Odaberite termalnu vodu ili mist koji sadrže visok zaštitni faktor od sunca. Pre odlaska na plažu, umesto kreme za sunčanje, isprskajte lice i telo mistom, koža će vam biti zaštićena i lakše podneti vrućinu. U pauzama između dva nanošenja kreme za sunčanje, osvežite kožu sprejom, a posle dana provedenog na suncu, mist će vam naročito prijati, jer će umiriti eventualno crvenilo, rashladiće kožu i pružiti joj neophodnu vlažnost. Birajte mist nežne formulacije, sa prirodnim sastojcima koji imaju umirujuće i antiimflatorno dejstvo na kožu.

OSVEŽENJE U SVAKOM TRENUTKU

Tokom visokih letnjih temperatura, pogotovo na užarenom asfaltu, u gradskom prevozu ili na poslu, naš organizam traži osveženje u vidu hidratacije. Pored vode koju pijemo, korisno je i koži lica obezbediti dovoljnu vlažnost. Sprej za lice je spas iz više razloga. Vlažne maramice nisu baš dobar izbor za kožu lica jer njihova formulacija nije višenamenska, već isključivo dezinfekciona. Mist za lice je pravo rešenje jer će vas rashladiti i osvežiti, a pritom neće umrljati iliti razmazati make-up. Nekoliko puta poprskajte željeni predeo i osetićete olakšanje, a koža će biti napojena, nahranjena i zaštićena.

Foto: Shutterstock