5 načina za produženje uživanja u seksu

Brojevi ne lažu.

Većini parova je potrebno 5 do 10 minuta da postignu orgazam. Kako produžiti zadovoljstvo u krevetu?

Imamo pet efikasnih trikova:

#1 Pazite na disanje

Preuranjeni orgazam ima mnogo veze sa tim kako vi i partner dišete. Ubrzano disanje jedan je od signala približavanja seksualnom “prekidu”. Ako preuzmete kontrolu nad frekvencijom udisaja i izdisaja i u pravo vreme možete da udahnete sporije i dublje, gotovo sigurno produžavate željeni efekat.

#2 Koristite jezik

Trik za produženje seksualnog odnosa je upotreba jezika. Ne, ne radi se o oralnom seksu ili neuobičajenom razgovoru. Da li ste spremni za potpuni seksualni užitak? Prevucite jezikom kroz gornje nepce iza zuba. “Klikanje” će gotovo sigurno usporiti prijatan ishod na neko vreme, a u procesu ćete moći da uživate još duže.

#3 Radite intimne vežbe

Još jedan siguran način da produžite ženski seksualni odnos je vežbanje mišića karličnog dna Kegelovim vežbama. Klasična verzija: u roku od 10 sekundi brzo stisnite i odvojite mišiće vagine, a zatim odmarajte koliko god želite. Ovu vežbu izvodite u 3 grupe nekoliko puta dnevno. Ovo nije korisno samo u produženju seksualnih odnosa, već pomaže i ženi da se pripremi za porođaj, obnavlja tkivo nakon rođenja bebe i sprečava mnoge upalne procese genitalne oblasti.

#4 Promenite pozu

Ispravno odabrane seksualne poze mogu odložiti zadovoljstvo – „muškarac odozgo“ (partner treba da uspori ritam pokreta, duboko udiše i zategne trbušne mišiće); „Žena gore“ (jednostavan način za produžavanje polnog odnosa bez dodatnih opterećenja, posebno ako muškarac istovremeno ne zauzima ležeći položaj, već polusedeće); poza „sa strane“ (zahteva najmanje fizičkog napora od oba partnera, samo malo protresite svoje telo).

# 5 Ne zaboravite na uvod

Najukusnija verzija produženog užitka je dugotrajni uvod. Mnogi partneri tokom seksa previše su zainteresovani za svoju uzbuđenost i žele da iskoriste situaciju što je brže moguće. U ovom trenutku (to se posebno odnosi na muškarce) oni su nervozni i anksiozni jer “sve ide previše dobro” i ne žele da izgube žar. Sada zamislite da vođenje ljubavi nije „maraton“, već trenutak opuštanja i zadovoljstva. Dogovorite romantični uvod, flertujte sa svojim partnerom, zadirkujte ga, pretvorite ono što se događa u atraktivnu igru, gde svi uživaju u daljini, a ne želite da se „završi“. Tada će pitanje kako produžiti seksualni odnos nestati samo od sebe.