grazia

Lifestyle

5 pitanja koja treba da postavite svojoj majci

Odnos sa majkom najvažniji je odnos koji ćemo ikada imati, a od njega zavise i svi ostali koje ostvarujemo u toku života. Iz bilo kog razloga, on može biti distanciran ili disfunkcionalan, ali ukoliko želite da popravite stvari i zajedno se vratite na kolosek koji ste nekada imali ili pak oduvek želeli da imate, postavite majci ova pitanja - da biste je bolje upoznali, ali se i dodatno povezali. 

Koja je tvoja omiljena uspomena na nas dvoje?

Uvek je zanimljivo čuti čega se neka osoba seća - uspomene mogu da budu toliko drugačije iako su u njima isti akteri. Zato, pitajte svoju majku čega se ona najradije seća - možda ćete se toga i sami setiti, a možda ćete moći samo da zamišljate, sa sve onim slatkim osmehom na licu, ispunjeni njenom ljubavlju i toplinom. 

Odakle potiče tvoj najvredniji komad nakita?

Gotovo da svaka žena poseduje onaj poseban komad nakita, burmu, ogrlicu ili minđuše koje je nasledila od mame, bake ili nekog drugog člana porodice. Na taj način, nakit postaje mnogo više od aksesoara - postaje porodično nasleđe koje se može preneti i na vas. Budite zainteresovani za priču o nečemu što je tako vredno i značajno za nju i otkrijte zašto je to tako. 

Kako je izgledao tvoj život u mojim godinama?

Često zaboravljamo da su naši roditelji imali život i pre nas i da danas verovatno nisu ono što su bili pre nego što su nas dobili. Zato, uvek je zanimljivo čuti kako je život, njihov život, izgledao nekada - ko zna, možda otkrijete da među vama zapravo ima mnogo više sličnosti nego što ste mislili. A, možda vam ovo otkriće pomogne da promenite nešto u svojoj sadašnjosti, povučeni njenim iskustvom. 

Da li si uradila nešto zaista impulsivno pre nego što si dobila decu?

Majčinstvo je velika odgovornost. Ali, velikoj odgovornosti obično prethodi mnogo nepromišljenih odluka i zabavnih avantura koje su sada samo uspomena. Pitajte svoju majku o tome i upoznajte je u sasvim drugom svetlu - oduševićete se!

Postoji li nešto što bi želela da preneseš na buduće generacije?

Na ovaj način otkrićete šta joj je najvažnije da ostavi iza sebe - to može biti onaj komad nakita, ali mogu da budu i vrednosti, navike, vaspitanje, uspomene... Tako, kada bude došao trenutak, znaćete kako bi ona volela da se ponašate, osećate, mislite i šta bi je učinilo ponosnom. 

Foto: Profimedia

Priredila: I. T.

Pročitajte još

Povezane teme

Lifestyle

Održano prvo regionalno takmičenje barmena u pravljenju koktela „Schweppes Mixology“

Iskustvo, istančan ukus i kreativnost ukrstilo je 26 barmena iz Srbije, Crne Gore i Makedonije, na finalnoj večeri takmičenja „Schweppes Mixology, kokteli sa karakterom“.

Lifestyle

Nova saznanja o NLO-ima! Pentagon zabrinut zbog jedne stvari! Evo i koje

U pet jednočasovnih nastavaka emisija se bavi izveštajima o nedavnim događajima.

Lifestyle

Deca metaverzuma: Zovu se Gen Alfa i menjaju nam svet pred očima

Iako generacija Z još raste, stižu ih novi klinci

Lifestyle

Zašto otvoriti podkast?

U odgovoru na ovo pitanje krije se tajna uspeha autora radija na oblaku, koji se pokreće lako, a opstaje teško

Lifestyle

Izuzetnost svadbenog poklona

Koji god izbor da učinite u prodavnicama Sun Moon & Stars u Nušićevoj 25 i TC Galerija, pravi je...

Lifestyle

Predstavnica Poljske na Pesmi Evrovizije ekskluzivno za magazin Grazia otkriva sve o takmičenju

"Želim da moja pesma Solo pokrene ljude na ples, ali i da ih osnaži i učini nezavisnim"

Lifestyle

Da li je Majli Sajrus zaista najveća pop zvezda 21. veka

Majli Sajrus je proglašena “ultimativnom” pop zvezdom današnjice, zbog kameleonskih osobina koje u ovom slučaju nisu moralna osuda nego kvalitet kakav nema mnogo muzičara

Lifestyle

Sve počinje u porodici

Pozivamo vas da u SC Stadion 14. maja obeležimo Dan porodice i zajednički skrenemo pažnju na prave vrednosti.